Provincie Utrecht

aansluiting van N414 op A1 bij Baarn en Eemnes

Reconstructie aansluiting van N414 op A1 bij Baarn en Eemnes

13-3-2007 -

Verkeershinder vanaf 26 maart t/m 23 april 2007

De provincie Utrecht is gestart met de aanleg van twee rotondes op de provinciale weg N414 ter plaatste van de toe- en afritten van de A1. Gelijktijdig met deze aanleg wordt groot onderhoud uitgevoerd op het wegvak tussen de westelijke aansluiting A1 en het kruispunt Zuidereind/Eemdijk. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, vinden tussen 26 maart en 23 april ingrijpende afsluitingen en omleidingen plaats tijdens avonden, nachten en weekenden. Niet alleen het autoverkeer zal hiervan hinder ondervinden. Ook de buslijn Bunschoten-Baarn zal op zaterdagen een andere route nemen.

Omschrijving van de werkzaamheden

De rotondes worden aangelegd om de verkeersveiligheid op de kruisingen te verbeteren.
De werkzaamheden omvatten de volgende onderdelen:
* Reconstructie aansluitingen N414/A1:

1. Aanleg tweestrooks rotonde (turborotonde) bij de westelijke aansluiting.
2. Aanleg enkelstrook rotonde (standaardrotonde) bij de oostelijke aansluiting.


* Groot onderhoud N414:

Het wegvak tussen de westelijke aansluiting A1 en het kruispunt Zuidereind/Eemdijk wordt voorzien van een nieuwe laag asfalt.

Verkeershinder en bereikbaarheid
De werkzaamheden waarmee de provincie inmiddels is gestart, vinden buiten de rijbaan plaats en geven nog geen hinder voor het verkeer. Tussen 26 maart en 23 april vinden ingrijpende werkzaamheden plaats waarvoor afsluitingen en omleidingen noodzakelijk zijn. Om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken, is ervoor gekozen deze werkzaamheden hoofdzakelijk het weekend uit te voeren. Fietsers worden langs het werk geleid. Zij hoeven dus op geen enkel moment om te rijden.

Periode 26 maart t/m 30 maart
In deze periode is een gedeelte van de N414 volledig afgesloten vanaf 's avonds 21:00 uur tot 05:30 uur de volgende ochtend. Het gaat om het gedeelte tussen de Baarnsche dijk en het Zuidereind, inclusief de toe- en afritten van de A1.
De afsluitingen en de omleidingen zullen worden aangegeven met gele borden. De zuidelijke Eemweg blijft toegankelijk vanaf de Baarnsche dijk. Het verkeer van en naar Eembrugge wordt omgeleid met gele borden zoals op bijgaand kaartje is aangegeven. Er wordt wel éénrichtingsverkeer ingesteld op die omleiding en wel in de richting Eembrugge-noordelijke Eemweg langs de N414.
Aanwonenden van het Zuidereind kunnen gebruik maken van de parallelweg langs de A1. Hiervoor worden door de gemeente Baarn ontheffingen verstrekt. Het kruispunt Zuidereind/Eemdijk blijft bereikbaar.

Weekenden van 30 maart t/m 2 april en 13 t/m 16 april In deze periode is een gedeelte van de N414 volledig afgesloten vanaf vrijdagavond 21:00 uur tot maandagochtend 05:30 uur. Het gaat om het gedeelte tussen de Baarnsche dijk en het Zuidereind, inclusief de toe- en afritten van de A1. De afsluitingen en omleidingen zullen worden aangegeven met gele borden. De zuidelijke Eemweg blijft toegankelijk vanaf de Baarnsche dijk. Het verkeer van en naar Eembrugge wordt omgeleid met gele borden zoals op bijgaand kaartje is aangegeven. Er wordt wel éénrichtingsverkeer ingesteld op die omleiding en wel in de richting Eembrugge-noordelijke Eemweg langs de N414. Aanwonenden van het Zuidereind kunnen gebruik maken van de parallelweg langs de A1. Hiervoor worden door de gemeente Baarn ontheffingen verstrekt. Het kruispunt Zuidereind/Eemdijk blijft bereikbaar.

Weekend van 20 april t/m 23 april
In deze periode is een gedeelte van de N414 volledig afgesloten vanaf vrijdagavond 21:00 uur tot maandagochtend 05:30 uur. Het gaat om het gedeelte tussen de Baarnsche dijk en het Zuidereind, inclusief de toe- en afritten van de A1. De zuidelijke Eemweg blijft toegankelijk vanaf de Baarnsche dijk. Het verkeer van en naar Eembrugge wordt omgeleid met gele borden zoals op bijgaande kaartje is aangegeven. Er wordt wel éénrichtingsverkeer ingesteld op die omleiding. Aanwonenden van het Zuidereind kunnen gebruik maken van de parallelweg langs de A1. Hiervoor worden door de gemeente Baarn ontheffingen verstrekt.
Attentie:
In deze periode zal de kruising N414 met het Zuidereind/Eemdijk in de nacht van zaterdag op zondag van een nieuwe deklaag worden voorzien. Het kruispunt is dan volledig afgesloten.
De bewoners van Eemdijk wordt geadviseerd om dan via de Vaartweg richting De Kronkels-Bunschoten v.v. te rijden.

Weekend van 27 april t/m 29 april
Dit weekend wordt achter de hand gehouden en wordt alleen gebruikt als de werkzaamheden in de vorige weekenden zijn uitgelopen door bijvoorbeeld slecht weer.

Gewijzigde busdienst
Op de zaterdagen waarop de bussen van Stadsvervoer Nederland geen gebruik kunnen maken van de N414, gaan de bussen rijden vanaf de halte Lodijk (op de N199, nabij de carpoolplaats bij de aansluiting met de A1), via de A1 (afslag Eemnes) naar Baarn. Buslijn 76 neemt in Spakenburg de passagiers mee naar de halte Lodijk waar ze kunnen overstappen op lijn 72 naar Baarn. Op zondag is er geen probleem omdat de bus dan niet rijdt.

Nadere informatie
Voor nadere informatie over het werk kunt u contact opnemen met de heer M. van Leijenhorst van de provincie Utrecht, tel. (030) 258 33 47, e-mail: martien.van.leijenhorst@provincie-utrecht.nl

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon (030) 258 33 19