Ingezonden persbericht


Landelijk Veren Platform overhandigt eerste editie Nieuwsbulletin aan de heer van der Staaij

-----------------------
Persbericht

Rotterdam, 15 maart 2007

Het Landelijk Veren Platform overhandigt op 26 maart 2007 de eerste editie van het Nieuwsbulletin aan de heer C.G. van der Staaij, tweede kamerfractie SGP, in bijzijn van de burgemeester van Gorinchem, de heer P. IJssels.

Het Landelijk Veren Platform (LVP), een samenwerkingsverband van de Vereniging van Eigenaren en Exploitanten van Overzetveren in Nederland (VEEON) en het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart (CBRB), zal op 26 maart 2007 de eerste editie van haar Nieuwsbulletin overhandigen aan de heer C.G. van der Staaij, tweede kamerfractie SGP. Door het indienen van een motie op 2 december 2005 heeft de heer van der Staaij mee gewerkt aan een bewustwordingproces, dat uiteindelijk heeft geresulteerd in een toezegging van de Minister van Verkeer & Waterstaat in 2006 om ¬m E 10 miljoen beschikbaar te stellen voor de verenbranche, mits de decentrale overheden 100 % co-financiering zullen leveren.

Het LVP juicht dit toe, zo kan essentiële verjonging en innovatie van de veerpontenvloot vormgegeven worden en kan de verenbranche ook op langere termijn als gezonde bedrijfstak blijven voortbestaan.

Het maatschappelijk belang van de veerdiensten is goed beschreven in het rapport "Hoe ver is de overkant". In dit rapport dat in opdracht van het CBRB en de VEEON door de Erasmus Universiteit is opgesteld wordt een goed beeld gegeven van de problematiek van de veren.

Het Landelijk Veren Platform wil zich inzetten om de investeringsproblematiek aan te pakken. Het zijn met name de provincies die daarin een sleutelrol spelen waar ieder voor zich eigen regels kennen of laten uitwerken. Dat betekent dat er beleidsbeïnvloeding van overheden noodzakelijk is teneinde het tot op heden gangbare beleid te verbeteren. De aandachtsgebieden waarop het LVP zich gaat richten zijn:


. Bedrijfseconomisch: problematiek van (vervangings)investeringen
. Beïnvloeding van verkeer- en vervoerbeleid

. Bedrijfsvoering: bemanningsvoorschriften en vereisten
. Veiligheid: technische en nautische kwesties
. Milieu: innovatie, alternatieve brandstoffen

De locatie van de overhandiging is:
Restaurant "De Poort"
Eind 19, 4201 CP Gorinchem"

Het programma ziet er als volgt uit:

14.00 uur Inloop met een kopje koffie of thee

14.15 uur Ontvangst door burgemeester IJssels van Gorinchem

14.30 uur Woordje van Johan Hania, vice-voorzitter van het LVP en aansluitend overhandiging van het Nieuwsbulletin aan de heer C.G van der Staaij

14.45 uur Inschepen aan boord Watertaxi Gorinchem

15.15 uur Afsluitende borrel in restaurant "De Poort"

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht