Nationale Bank van Belgie


2007-03-07
Oproeping voor de algemene vergadering van 26 maart 2007

De aandeelhouders van de NATIONALE BANK VAN BELGIE N.V. worden uitgenodigd de gewone algemene vergadering bij te wonen in de Bank te 1000 Brussel, Warmoesberg 61, op maandag 26 maart 2007 om 11 uur stipt.

De aandeelhouders worden verzocht om zich ten laatste om 10.45 uur aan te bieden om de vereiste toegangsformaliteiten te kunnen vervullen en om de aanwezigheidslijst te laten opstellen.

De agenda van deze vergadering is de volgende:

1. Inleidende uiteenzetting van de Gouverneur;
2. Verslag over de verrichtingen van het boekjaar afgesloten op 31 december 2006;

3. Overige informatie / vragen en antwoorden;
4. Beslissing om het register van de aandelen op naam te houden onder elektronische vorm;
Voorstel van besluit:

+ De algemene vergadering beslist dat het register van de aandelen op naam zal worden gehouden onder elektronische vorm.

5. Statutaire verkiezingen.

Overeenkomstig de statuten van de Bank zal de algemene vergadering samengesteld zijn uit de aandeelhouders eigenaars van aandelen op naam of van aandelen aan toonder die uiterlijk op woensdag 21 maart 2007 werden neergelegd in de maatschappelijke zetel of in de bijbanken, agentschappen en representatieagentschappen van de Bank. De neerlegging van de aandelen aan toonder kan geldig uitgevoerd worden mits de neerlegging van een attest dat afgeleverd is door een andere financiële instelling, waarin de blokkering van de aandelen tot de sluiting van de algemene vergadering verzekerd wordt. Het register van de aandelen op naam zal vijf dagen vóór de algemene vergadering afgesloten worden, d.i. op woensdag 21 maart 2007.

Behoudens rechtspersonen en onverminderd de regels van de wettelijke vertegenwoordiging, mag een aandeelhouder zich niet laten vertegenwoordigen, tenzij door een lasthebber die zelf stemgerechtigd is. De volmachten en alle andere stukken die recht geven op bijwoning van de algemene vergadering, door de lasthebber medeondertekend, moeten uiterlijk op vrijdag 23 maart 2007 in de Bank toekomen. Volmachtformulieren zijn ter beschikking in alle vestigingen van de Bank en ook hieronder:

* Volmachtformulier voor natuurlijke personen (pdf)
* Volmachtformulier voor rechtspersonen (pdf)

Om praktische redenen zal aan elke aandeelhouder één stembrief worden overgemaakt, die geldig is zowel voor de eigen stemmen als voor de stemmen bij volmacht, behoudens een andersluidend verzoek dat uiterlijk op vrijdag 23 maart 2007 moet ingediend worden bij de dienst Effecten, op het e-mailadres securities@nbb.be of telefonisch op het nummer 02 221 22 85.

Aandeelhouders die op voorhand schriftelijke vragen zouden willen indienen, kunnen die bezorgen, hetzij via e-mail op het adres sdsafe@nbb.be, hetzij per fax op het nummer 02 221 31 33, hetzij per briefwisseling gericht aan de Nationale Bank van België, Secretariaat, de Berlaimontlaan 14 te 1000 Brussel, uiterlijk op dinsdag 20 maart 2007 om 18 uur.

Brussel, 7 maart 2007

DE GOUVERNEUR,

Guy Quaden

NATIONALE BANK VAN BELGIE
Naamloze vennootschap
RPR Brussel - Ondernemingsnummer 0203.201.340
Maatschappelijke zetel: de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel