Gemeente Den Haag

Vanaf maandag 26 maart beginnen de werkzaamheden voor de aanleg van tram 16 ook op de Laan van Wateringse Veld in het Erasmus Veld en op de Noordweg. Hiervoor moeten delen van de Laan van Wateringse Veld worden afgesloten. De werkzaamheden duren tot en met 18 mei a.s.

Afsluiting 26 maart t/m 13 april
Van maandag 26 maart tot en met vrijdag 13 april is de Laan van Wateringse Veld voor verkeer richting de Erasmusweg, afgesloten tussen de Erasmusweg en de Noordweg. Verkeer richting de Erasmusweg kan omrijden via de Noordweg en de Leyweg.

Afsluiting 16 april t/m 11 mei
Maandag 16 april tot en met vrijdag 11 mei is de Laan van Wateringse Veld voor verkeer richting de Erasmusweg afgesloten tussen de Erasmusweg en de kruising met de Havannasingel. Verkeer op de Laan van Wateringse Veld in de richting van de Erasmusweg kan bij de Montevideostraat terugrijden over de Laan van Wateringse Veld. Verkeer op de Noordweg richting Wateringen wordt omgeleid via de Leyweg en de Erasmusweg. Automobilisten vanuit Wateringen kunnen op de Noordweg, bij de kruising met de Laan van Wateringse Veld, alleen naar rechts richting het Oosteinde rijden.

Afsluiting 14 t/m 18 mei
Van maandag 14 mei tot en met vrijdag 18 mei is de Laan van Wateringse Veld bij het kruispunt met de Noordweg afgesloten richting het Oosteinde. Verkeer op de Noordweg richting Wateringen wordt omgeleid via de Leyweg en de Erasmusweg. Voor automobilisten vanuit Wateringen is de kruising van de Noordweg met de Laan van Wateringse Veld afgesloten.

Bus 37
Vanwege deze werkzaamheden moet ook bus 37 omrijden. Tot maandag 16 april rijdt bus 37 de route: Leyweg-Noordweg-Laan van Wateringse Veld. Van maandag 16 april t/m vrijdag 18 mei kan bus 37 niet over de hele Laan van Wateringse Veld rijden. In deze periode rijdt de bus in beide richtingen om via de:
Leyweg-Noordweg-Sammersweg-Schaapweg-Churchilllaan-Oosteinde-Laan van Wateringse Veld.

Meer informatie
Tram 16 wordt verlengd en verbindt het centrum van Den Haag, de woonwijk Wateringse Veld en de bedrijventerreinen Wateringse Veld en Zwethove in Wateringen (gemeente Westland). Vanaf september 2007 kan deze tram de uitgebreide route gaan rijden. Meer informatie over de aanleg van tram 16 is te vinden op internet www.denhaag.nl/tram16.