Gemeente Leudal


Informatieavond aanpak bodemverontreiniging tuinen langs Neerbeek

Op maandagavond 26 maart as. organiseert het projectbureau Actief Bodembeheer de Kempen (ABdK) een informatieavond over de bodemverontreiniging met cadmium en zink in tuinen aan de Neerbeek. Deze vindt plaats in gemeenschapshuis d'n Haammaeker aan de Hoogstraat 2 te Neer en begint om 20.00 uur.

Tijdens de informatieavond licht de projectleider van ABdK, Carla Kuppens, de uitkomsten van het uitgevoerde bodem- en gewasonderzoek toe. Een aantal tuinen komt in aanmerking voor het verwijderen van de verontreinigde grond. Tom Heijligers van Waterschap Peel en Maasvallei zal aansluitend een toelichting geven op de herinrichtingswerkzaamheden die het waterschap aan de Neerbeek zal verrichten. De saneringen van de tuinen zal uitgevoerd worden in samenhang met deze herinrichtingswerkzaamheden.

Alle mensen die naast de Neerbeek wonen, maar ook andere geĂŻnteresseerden, zijn van harte welkom op de informatieavond. Voor meer informatie kunt u zich melden bij het secretariaat van ABdK, tel. 040-2329292, of per e-mail naar ckuppens@abdk.nl.