Haagse Hogeschool

Internationale studentenweek bij De Haagse Hogeschool

Onder het motto âImagineeringâ zullen van 26 tot 30 maart 2007, 35 internationale studenten uit 5 verschillende landen naar de opleiding Commerciële Economie van De Haagse Hogeschool komen om hier deel te nemen aan een internationale week. Ieder jaar wordt een dergelijk uitwisselingsproject gehouden voor tweedejaars studenten. Het doel van deze week is om buitenlandse studenten door uitdagende creatieve marketingopdrachten en sociale en culturele activiteiten kennis te laten maken met een internationaal marketingonderwerp, elkaars cultuur, mogelijkheden voor uitwisseling en uiteraard ook met de stad Den Haag, als studentenstad en internationaal politiek en juridisch centrum. De internationale studenten, uit België, Finland, Oostenrijk, de Tsjechische Republiek en Frankrijk zullen samen met de tweedejaars studenten van de opleiding Commerciële Economie van De Haagse Hogeschool een week lang gezamenlijk werken, eten, sporten en de stad verkennen. Hierbij komen natuurlijk ook vele aspecten van de Nederlandse cultuur aan bod.

Activiteiten die in deze week plaats zullen vinden zijn: een rondleiding door het Vredespaleis, met een wandeltocht door de Haagse binnenstad, een bezoek aan de Porcelijne Fles, makers van het beroemde âDelfts blauwâ aardewerk, een sportavond, een stapavond en natuurlijk zijn er de hele week opdrachten waar de studenten op school aan moeten werken. De buitenlandse studenten zullen overnachten in het StayOkay hotel in Den Haag. Daarnaast zullen er een Internationale maaltijd en een typisch Nederlandse maaltijd plaatsvinden, waarbij er door een sponsor aangeboden oer-Hollandse hutspot met daarbij een traditionele gehaktbal gegeten zal worden.

De Haagse Hogeschool is een kennisinstelling voor kwalitatief hoogwaardig en innovatief hoger onderwijs, met als belangrijkste taak het opleiden van haar studenten tot gekwalificeerde en onafhankelijke professionals; tot denkende doeners. Hoe? Door haar studenten uit te dagen, te prikkelen, nieuwsgierig te maken en aan het denken te zetten. www.dehaagsehogeschool.nl