persuitnodiging: Terpstra ontvangt miljoenen voor de sport

21.03.2007 / 11:06 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: De lotto

De lotto

Uitnodiging voor de pers

Rijswijk, 21 maart 2007

NOC NSF voorzitter Erica Terpstra ontvangt tientallen miljoenen voor de Nederlandse sport van Lotto-ambassadeur Robert ten Brink

Op maandag 26 maart overhandigt Robert ten Brink op feestelijke wijze de jaarlijkse afdracht van De Lotto (Stichting Nationale Sporttotalisator) aan de sport, aan NOC NSF voorzitter Erica Terpstra. Dit gebeurt om 14.00 uur voor de entree van het NOC NSF kantoor op Sportcentrum Papendal in Arnhem. Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

De Lotto afdracht
Al 46 jaar komen de opbrengsten van Lotto, Toto en Krasloten, de drie producten van De Lotto na aftrek van het vele prijzengeld, ten gunste van Goede Doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Hiervan gaat ruim 70% naar NOC NSF. Naast de topsport profiteert zo ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage.
In totaal is in de afgelopen 46 jaar ruim EUR 1,5 miljard afgedragen aan Goede Doelen, waarvan EUR 1,1 miljard naar de sport en EUR 419 miljoen aan Goede Doelen op het gebied van cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid.


---

Noot voor de redactie,