Gemeente Harlingen

Platanen Voorstraat worden gesnoeid
21-3-2007
Maandag 26 maart vanaf 6.30 uur wordt begonnen met het snoeien van de platanen op de Voorstraat in Harlingen. Het gaat om de grote bomen die staan tussen de Simon Stijlstraat en de Raadhuissteeg. Al jaren een prachtig gezicht en bepalend voor de sfeer in de winkelstraat.

Echter de omvang van de bomen leidt tot overlast, de takken slaan namelijk tegen de gevels van de woningen. Dat is niet alleen hinderlijk maar is ook gevaarlijk als de takken de ramen raken. Daarom worden de gesteltakken van de bomen gesnoeid.

Op maandag 26 maart zal het gespecialiseerde bedrijf Kieftenburg uit Pingjum vanaf een hoogwerker deze klus klaren. Om de overlast voor het bezorgend verkeer zoveel mogelijk te beperken, begint het snoeien al vroeg. Om halfzeven gaat het los en als het meezit is het werk in drie uren uitgevoerd. Tijdens dit snoeiwerk zijn de Voorstraat St. Jacobstraat en Simon Stijlstraat voor al het verkeer afgesloten.

Tegelijkertijd laat de gemeente Harlingen een vitaliteitsonderzoek uit voeren aangaande de grote platanen op de Voorstraat.