Ingezonden persbericht


Op 21 december jl. heeft de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen (een gezamenlijk initiatief van banken en toonbankinstellingen) marktpartijen opgeroepen om slimme PIN-pakketten te ontwikkelen en bij haar bekend te maken, ten einde het gebruik van Pinnen in Nederland verder te bevorderen. Een groot aantal partijen heeft aan de oproep van de Stichting gehoor gegeven.

De ingezonden pakketten zijn getoetst aan criteria: zo moesten ze ondermeer minimaal bestaan uit een terminal en een telecom-contract. De ingezonden pakketten bestaan daarnaast veelal ook uit bankkosten, internetgebruik, telefonie e.d.. Slim zijn ze verder doordat de ondernemer niet van alles zelf moet regelen, maar slechts één leverancier als aanspreekpunt heeft. Ook zijn er pakketten waarbinnen een bundel of zelfs een onbeperkt aantal pintransacties is afgekocht. Hierdoor wordt het voor ondernemers financieel aantrekkelijk om hun klanten per PIN te laten afrekenen. Ook als het gaat om de lagere bedragen.

Slimme PIN-pakketten worden beloond met een subsidie van 100 euro. Leveranciers geven deze subsidie als korting op de pakketten aan ondernemers. Op deze manier wordt de drempel voor ondernemers verlaagd om hun klanten volop te laten pinnen.

De presentatie van de geschikt bevonden slimme PIN-pakketten vindt plaats tijdens de Food Week (in de Jaarbeurs te Utrecht). In dat kader organiseert de Stichting een perspresentatie. Wij nodigen u uit om hierbij aanwezig te zijn. De perspresentatie is:

op maandag 26 maart om 10.30 uur

op de stand van de Stichting (standnummer C009 in hal 9)

Jaarbeurs Utrecht

Tijdens deze bijeenkomst wordt door de voorzitter van de Stichting, de heer Henk van den Broek, een toelichting gegeven op de resultaten van de Oproep tot Aanbiedingen. Daarnaast worden de eerste pakketten en de eerste subsidies aan ondernemers uitgereikt.

De Stichting heeft in totaal voor 10.000 ondernemers die een slim PIN-pakket afnemen een subsidie van 100 Euro beschikbaar. De leveranciers van de slimme PIN-pakketten zijn vertegenwoordigd in de stand van de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen gedurende de De Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen (een gezamenlijk initiatief van banken en toonbankinstellingen) heeft marktpartijen opgeroepen om slimme PINpakketten te ontwikkelen en bij haar bekend te maken. Veel leveranciers hebben aan die oproep gehoor gegeven. De Stichting presenteert alle pakketten die slim genoeg zijn in haar stand op de Food Week (26-28 maart, Jaarbeurs Utrecht). De stand wordt bemand door mensen die informatie kunnen geven over de pakketten zelf, maar ook over andere zaken die u over betalingsverkeer wilt weten. De eerste 10.000 ondernemers die een slim PINpakket afnemen krijgen 100 euro subsidie.

Tijdens een persconferentie op maandag 26 maart 2007 om 10.30 uur op de beursvloer worden de slimme PINpakketten voor het eerst gepresenteerd. Er wordt voor de media en belangstellenden een toelichting gegeven op de resultaten van de Oproep tot Aanbiedingen die de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen op 21 december jl. in Nieuwspoort te Den Haag deed. Vervolgens nemen de eerste ondernemers de subsidie in ontvangst.gehele beursperiode. De openingstijden van de Food Week zijn maandag 26 maart van 11.00 - 21.00 uur, dinsdag 27 maart van 11.00 - 21.00 uur en woensdag 28 maart van 11.00 - 18.00 uur.

Als u bij de persconferentie aanwezig wilt zijn, kunt u zich via bijgaand inschrijfformulier aanmelden bij Miriam Osten, fax 070-327 87 97 of e-mail mosten@efficientbetalen.nl.