Ingezonden persbericht


persbericht

26 maart - 2 april trainingskamp in belek

Nederlands kampioen Corendon Kinheim opent eerste honkbalveld Turkije

Lijnden, maart 2007 - Turkije ontdekt honkbal, mede dankzij Nederland! De Nederlandse kampioen Corendon Kinheim opent eind maart het eerste officiële Turkse honkbalveld, aan de kust bij Belek. Het wordt de opmaat voor een internationaal toernooi volgend jaar.

Eerste officiële veld
De opening van het eerste Turkse honkbalveld vindt plaats tijdens een trainingskamp dat Corendon Kinheim van 26 maart tot 2 april afwerkt in Belek aan de Turkse Rivièra. Sponsor en directeur van Corendon, Atilay Uslu, is de drijvende kracht hierachter. "Het voormalige voetbalveld is onlangs aangepast aan de internationale normen. Het veld ligt in de buurt van hotel Arcadia in Belek, waar de honkballers van Corendon Kinheim zullen verblijven. Daarmee is dat het eerste officiële honkbalveld in het enorme land. Iets om trots op te zijn."

Forse promotie
Honkbal in Turkije bestaat pas twee jaar, dus de belangstelling is groot. De Turkse en Russische honkbalbond zullen aanwezig zijn. Daarnaast komt het Russische tophonkbalteam Tornados Balashika naar Turkije. "Ik kijk nu al uit naar die ontmoeting der titanen: zowel Corendon Kinheim als Tornados Balashika zijn topclubs en leveren beide zeven man voor hun nationale teams", aldus Uslu. In 2008 wordt een groot Turks toernooi georganiseerd met teams uit Europa en Rusland; Deze opening en het trainingskamp zullen uitstekende opwarmers zijn. Meer informatie over Corendon Kinheim zie www.kinheim.net of www.corendonkinheim.nl.

Tijdens het trainingskamp zijn er wedstrijden op vrijdagavond 30 maart en wordt zaterdagavond 31 maart de openingswedstrijd gespeeld. Verder zijn er iedere dag trainingen (behalve op wedstrijddagen) van 10.00 uur tot 13.00 uur. Ook worden er trainingsclinics voor de jeugd georganiseerd.

Corendon Vliegvakanties
Corendon Vliegvakanties is opgericht in 2000 en is in korte tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende touroperators op de Nederlandse en Belgische markt. Door uitstekende samenwerking met lokale agenten, hoteliers en betrouwbare luchtvaartmaatschappijen kan Corendon zeer voordelige en kwalitatief goede reizen aanbieden. Zie ook www.corendon.nl.