LLiNK

P E R S B E R I C H T
DESMET LIVE OP RADIO 5

maandag 26 maart 2007
18.00 - 19.50 uur

Radio-café met presentator Pieter Hilhorst en gasten over kunst, cultuur, politiek en maatschappij. Live vanuit café Desmet in Amsterdam.
---

David van Reybrouck - De hoofdgast van vanavond is schrijver en dichter David van Reybrouck. Onlangs verscheen zijn debuutroman 'Slagschaduw'. De roman is een zoektocht naar het verleden, wars van sentiment, melancholie en nostalgie. Daarnaast praat Pieter Hilhorst met Van Reybrouck over de Nacht van de Poëzie (zaterdag 31 maart in Utrecht), waar hij zijn gedichten zal voordragen.

Jaqueline Blom over 'Onschuld' - Actrice Jaqueline Blom (o.a. bekend van 'Dogville' en 'Loenatik') vertelt over het stuk 'Onschuld' van het RO Theater. De voorstelling is een kleurrijk panorama van gelukzoekers aan de rand van de maatschappij. In 'Onschuld' worden grote levensvragen gecombineerd met verpletterende alledaagsheid en onontkoombare schuld, met het verlangen naar onschuld.

Wouter Kusters en Sam Gerrits - Ervaringsdeskundigen Wouter Kusters en Sam Gerrits hebben een boek geschreven over de isoleercel: 'Alleen. Berichten uit de isoleercel'. Zij doorbreken hiermee het zwijgen over het ultieme alleen zijn. Kusters en Gerrits hebben hun eigen ervaringen in de isoleercel omgevormd tot verhalen van extraordinary madness. Hilhorst praat met hen over dit boek en de waanzinsworkshop die ze geven tijdens de Nacht van de Filosofie.

Vaste onderdelen

Chef Globalisering - Journalist Evert Nieuwenhuis brengt in Desmet Live als Chef Globalisering regelmatig nieuws en wetenswaardigheden over het proces van globalisering, waarin landen, culturen en mensen steeds meer met elkaar vervlochten raken. Als auteur van het boek 'De grote globaliseringsgids' weet hij als geen ander deze term uit te leggen en te illustreren.

De Eerste Bladzijde - In de rubriek 'De Eerste Bladzijde' wordt de eerste bladzijde voorgelezen van een roman, verhalen- of poëziebundel die dezelfde week verschijnt.

Michiel Romeijn - In de rubriek 'Mensen in het Nieuws' geeft Michiel Romeijn zijn eigenzinnige visie op het nieuws.

Live-muziek - Absynthe Minded is één van de grootste Vlaamse bands van het moment. Maar ook in Nederland gaat het goed. De band uit Gent maakt snel naam met eclectische, toegankelijke liedjespop. In Desmet Live spelen zij een paar van hun meezingers.

Elke werkdag is er live-uitzending van 18.00-19.50, afwisselend verzorgd door LLiNK, Humanistische Omroep en IKON. Zie www.desmetlive.nl. U bent van harte welkom Desmet Live bij te wonen in café Desmet, Plantage Middenlaan 4a, Amsterdam (nabij Artis).

Desmet Live is een programma van LLiNK , de Humanistische Omroep en IKON. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2 en 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT




LLiNK