Provincie Gelderland

PERSBERICHT

Nr.2007-170

Arnhem,22 maart 2007

ACTIVITEITEN IN EN OM HET PROVINCIEHUIS

De leden van het college van Gedeputeerde Staten vertegenwoordigen de provincie bij tal van gelegenheden Naast de provincie organiseren verschillende instellingen en organisaties bijeenkomsten en activiteiten waar gedeputeerden en de Commissaris van de Koningin bij aanwezig zijn. Bijgaand een overzicht van de bijeenkomsten en activiteiten die in de komende periode van belang zijn.

Maandag 26 maart
Gedeputeerde René van Diessen geeft een presentatie bij de Nederlandse Maatschappij voor Handel en Nijverheid (NMNH) over het nieuw sociaal economisch beleid van de provincie Gelderland Hij zal ingaan op de manier waarop dit beleid tot stand is gekomen, de speerpunten en wat die betekenen voor Apeldoorn en omgeving. (aanvang 12.15 uur: Hotel Restaurant de Keizerskroon in Apeldoorn)

Dinsdag 27 maart
Gedeputeerde Hans Smeedijzer neemt het Visitatierapport Actieplan Cultuurbereik 2005-2008 in ontvangst. In het rapport wordt het actieplan geëvalueerd. Belangrijke doelstelling is het vergroten van het cultuurbereik en deelnemende provincies en gemeenten krijgen de ruimte maar ook de verplichting om zelf te bepalen hoe zij die doelstelling willen realiseren. (16.00-17.30 uur; Het Koorenhuis, Prinsengracht 27 in Den Haag)

Maandag 2 april
Gedeputeerde Harry Keereweer maakt de winnaar bekend van de Aanmoedingsprijs Veluwegevoel. De gedeputeerde reikt de prijs van ¤ 10.000,- uit voor een nieuw project om de leefbaarheid op de Veluwe te verbeteren. De prijsvraag is ingesteld door Vrienden van de Veluwe met als doel de burgers op de Veluwe zelf na te denken over hun directe omgeving en daarvoor een plan te maken. (16.00 - 17.00 uur; Noordgalerij van het Huis der Provincie, Markt 11 te Arnhem)