Gemeente Ede

nummer 48 / Ede, 22 maart 2007

werk gaat iets langer duren

Afsluiting kruispunt Kade- Schutterweg

Vanaf maandag 26 maart 7.00 uur tot en met dinsdag 3 april 16.00 uur is het kruispunt Kade-Schutterweg aan de westkant van Ede afgesloten. Op deze plek wordt een verhoogd plateau aangebracht om de snelheid van het verkeer af te remmen. Ook komt er een afscheiding om wandelaars en fietsers te beschermen. Zo wordt de verkeersveiligheid verbeterd. Volgens eerder bericht zou de afsluiting een week duren, dus tot en met vrijdag 30 maart. De werkzaamheden gaan nu toch iets langer duren omdat er scheuren in het asfalt blijken te zitten. Deze worden nu meteen aangepakt en meegenomen met de rest van de werkzaamheden.

Omleidingsroute
Het doorgaande verkeer van en naar Veenendaal wordt omgeleid via de A30-A12 en de N224. In de spits kunnen deze routes door drukte problemen geven. De omleidingsroutes zijn op borden naast de weg aangegeven en zijn erop gericht om zo min mogelijk verkeer in de omgeving van de afsluiting te krijgen.

OV
Het openbaar vervoer (lijn 85 station Ede-Wageningen-station Veenendaal-centrum) wordt omgeleid via de Maxwellstraat en Maanderbuurtweg. De haltes op de Schutterweg en de halte Celsiusstraat op de Galvanistraat komen tijdelijk te vervallen.

Fietsers
De fietsers kunnen gebruik blijven maken van het fietspad langs de Schutterweg. Fietsers vanaf de Schutterweg naar de Kade worden omgeleid via de Pakhuisweg en het fietspad langs de spoorbaan Arnhem-Utrecht.

Bereikbaarheid
Bedrijven en aanwonenden aan de Schutterweg en Maanderbuurtweg blijven steeds bereikbaar.

---

Nadere informatie
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer Rik van Duin (0318) 68 02 57 . De toezichthouder ter plaatse is de heer Reijer Groeneveld (06-53366755). Voor verkeerskundige zaken is de heer Tonnie Roelofs beschikbaar voor informatie, (0318) 68 01 49