Ingezonden persbericht


Persuitnodiging
De Bilt, 23 maart 2007

Presentatie Monitor Sociale Veiligheid mbo-sector 2006

De MBO Raad presenteert maandag 26 maart 2007 de resultaten van de 'Monitor Sociale Veiligheid in de mbo-sector 2006'. De presentatie vindt plaats van 10.30-12.00 uur in Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 in Den Haag.

De resultaten die worden gepresenteerd geven een beeld van het veiligheidsgevoel onder leerlingen en personeelsleden van mbo-instellingen. Daarnaast worden cijfers gepresenteerd over materieel geweld en psychisch-fysiek geweld.

De resultaten van de monitor worden gepresenteerd door Margo Vliegenthart, voorzitter MBO Raad, Bert Molenkamp, voorzitter Platform Veiligheid van de MBO Raad en voorzitter College van Bestuur Amarantis Onderwijsgroep (ROC ASA) en Jan Neuvel, onderzoeker bij CINOP en auteur van het rapport. Tijdens de presentatie is er ook gelegenheid tot het stellen van vragen.

Sociale veiligheid staat sinds 2000 hoog op de agenda van de mbo-instellingen. Dit heeft onder meer geresulteerd in de oprichting van het Platform Veiligheid van de MBO Raad. Dit platform publiceert elke twee jaar de Monitor Sociale Veiligheid in de mbo-sector om informatie te verkrijgen over de veiligheid in de mbo-sector. Op basis van de resultaten wordt op de mbo-instellingen veiligheidsbeleid ontwikkeld.

De Monitor Sociale Veiligheid is in 2006 voor de derde keer uitgevoerd. Eerder werd de sociale veiligheid in het mbo onderzocht in 2002 en 2004. De monitor bestaat uit twee delen, een deel over deelnemers en een deel over personeel. Het onderzoek wordt uitgevoerd door CINOP in opdracht van de MBO Raad.

Vragen en aanmelding perspresentatie
U kunt zich voor de persconferentie aanmelden bij Susan van Benten, s.vanbenten@mboraad.nl. Ook voor meer informatie kunt u contact opnemen met Susan van Benten, persvoorlichter, op

030 2219 891 of 06 50 27 26 61.

De MBO Raad is de brancheorganisatie van onderwijsinstellingen in het middelbaar beroepsonderwijs en de volwasseneneducatie. Bij de MBO Raad zijn 70 onderwijsinstellingen aangesloten. De mbo-sector telt 625.000 deelnemers en 50.000 werknemers. Ongeveer veertig procent van de Nederlandse beroepsbevolking is opgeleid in het middelbaar beroepsonderwijs. Daarmee is het middelbaar beroepsonderwijs het meest voorkomende opleidingsniveau op de arbeidsmarkt.

---- --