Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en MilieubeheerPersbericht 23 maart 2007

Minister Vogelaar begint wijkentour in Rotterdam-Zuid

Minister Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie) bezoekt maandag 26 maart de Tarwewijk, Bloemhof en Hillesluis in Rotterdam. Dit wijkenbezoek is het eerste van de wijktour langs alle 40 wijken onder het motto Samen buurten, samen binden.
Deze week maakte minister Vogelaar de lijst met 40 wijken bekend. In deze wijken wil het kabinet het tij keren zodat het in 8 tot 10 jaar weer wijken zijn waar mensen kansen hebben en waar het weer prettig is om te wonen.
Tijdens het werkbezoek in Rotterdam-Zuid voert de minister gesprekken met onder meer bewoners, ondernemers, buurtcomités, maatschappelijke organisaties, bestuurders, woningcorporaties en schooldirecties. De minister vindt het belangrijk om deze gesprekken in rust te kunnen voeren. Daarom zal het werkbezoek grotendeels besloten zijn. Na afloop van het bezoek is minister Vogelaar beschikbaar voor vragen over het werkbezoek. De pers is van harte welkom op het persmoment:
Tijd: 14.15 uur
Locatie: Het Gemaal, Pretorialaan 141 in Rotterdam Voor de visuele pers (uitsluitend camera/fotografie) is één extra moment ingelast.

Tijd: 10.45 uur: Wandeling Beijerlandselaan, ter hoogte van nr 13. Deze wandeling eindigt bij de Bloemhofschool (aankomst rond 11.15 uur).
Let op: tijdens deze wandeling vinden géén interviews plaats.

Noot voor pers:
Voor vragen kunt u bellen met: Vera Hoogendoorn persvoorlichting ministerie van VROM, 070 - 339 53 58 ( bron: http://www.vrom.nl//pagina.html?id=31095 )