ProRail

Persbericht

23-03-2007

Aansluiten hulpspoor voor Almelo Verdiept

Een weekend lang geen treinverkeer mogelijk - In het weekend van 23 tot 26 maart a.s. sluit aannemer Van Hattum en Blankevoort het hulpspoor aan op de bestaande spoorlijn Almelo-Hengelo. De werkzaamheden beginnen vrijdagavond om 19.00 uur en eindigen op maandagmorgen om 07.00 uur. Vanaf maandag 26 maart rijden de treinen over het hulpspoor.
Nabij het station Almelo de Riet sluit de aannemer het hulpspoor aan door 2 wissels in te bouwen. Deze wissels zijn de afgelopen weken gebouwd op een locatie bij de Bavinkelsweg. In de nacht van vrijdag op zaterdag worden deze wissels over het spoor naar Almelo gebracht door een grote kraan. Ook sluit de aannemer aan de zijde van het station Almelo het hulpspoor aan op de bestaande spoorlijn. De overweginstallaties in de Nieuwstraat en de Schoolstraat worden daarbij van de bestaande spoorlijn naar het hulpspoor verplaatst. Verder vinden werkzaamheden plaats voor de ombouw van de bovenleiding en de bediening van de seinen en de wissels. Om een indruk te geven van de hoeveelheid werk, de aannemer werkt in dit weekend met ongeveer 100 medewerkers om deze klus te klaren.

Gevolgen voor het verkeer

Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, is het soms nodig om een overweg een aantal uren geheel af te sluiten. Op andere momenten wordt het verkeer met verkeersregelaars geregeld. De afsluitingen van overwegen zijn besproken met de hulpdiensten.

De afsluitingen vinden veelal in de avond en nachtperiode plaats, in ieder geval is rekening gehouden met de openingstijden van winkels:

Rietstraat
Vrij. 23/3 - 21.00 uur tot zat. 24/3 - 04.00 uur Transport van wissels van Bavinkelsweg naar bouwlocatie Almelo Verdiept

Schoolstraat
Vrij. 23/3-23.00 tot
zat.24/3-04.00
overwegwerkzaamheden
Zo. 25/3 - 00.00 tot 09.00
overwegwerkzaamheden
Zo. 25/3 - 21.00 tot
ma. 26/3 - 07.00
bovenleidingswerkzaamhedenÂ

Nieuwstraat
Zat. 25/3 â 02.30 u. tot 07.30 u.
overwegwerkzaamheden
Zo. 25/3 09.00 tot 18.00
overwegwerkzaamheden
Zo. 25/3 â 21.00 u. tot ma. 26/3 â 07.00 u.
bovenleidingswerkzaamheden

Kijklocatie in de Joost van den Vondelstraat

Belangstellenden die komend weekend de werkzaamheden van de aannemer willen volgen, kunnen terecht op een speciaal daarvoor ingerichte kijklocatie in de Joost van den Vondelstraat. Zaterdag 24 maart tussen 10.00 en 15.00 uur zijn medewerkers van ProRail en Gemeente Almelo aanwezig met een informatiestand. Er zijn daar ook enkele leuke kinderactiviteiten georganiseerd. In de tent is koffie/thee/ranja aanwezig. Kinderen kunnen meedoen aan een kleurplatenwedstrijd. De kleurplaten worden verstuurd met de bewonersinformatie. Omstreeks 14.30 uur vindt in de Joost van den Vondelstraat de prijsuitreiking plaats.

Gevolgen voor het treinverkeer

ProRail combineert spoorwerkzaamheden en werkt dit weekend ook op andere trajecten in Twente. De werkzaamheden zijn van invloed op de treindienstregelingen van NS, Syntus en NS Internationaal. Op de trajecten Almelo-Mariënberg, Deventer-Enschede en Hengelo-Oldenzaal grens worden reizigers vanaf vrijdag 23 tot en met zondag 25 maart een deel van de tijd met bussen in plaats van treinen vervoerd. Zij kunnen voor meer informatie en het plannen van hun reis www.ns.nl of www.syntus.nl raadplegen, of bellen naar 0900-1475 (⬠0,35 p.m.). Internationale treinreizigers kunnen terecht op www.nsinternationaal.nl of bellen naar Telesales, 0900-9296 (â¬0,35 p.m.). Ook NOS Teletekstpaginaâs 751, 752 en 754 geven actuele informatie.

Perronwijziging op Almelo de Riet

Vanaf maandag 26 maart a.s. wijzigt op station Almelo de Riet het perron voor het opstappen in de richting Almelo. Dit is nodig in verband met de indienstelling van het hulpspoor. Een tijdelijk perron is gebouwd aan de overkant van de Rietstraat, naast het voetbalterrein van S.V. Rietvogels. Deze situatie blijft zo tot eind 2008.

Informatieavond op 4 april 2007 (start bouw verdiepte ligging)

Na de indienststelling van het hulpspoor start de aannemer met het verwijderen van de bestaande rails. Daarna kan de bouw van de tunnelbak voor Almelo Verdiept beginnen. Op 4 april a.s. organiseren Gemeente Almelo en ProRail een informatieavond om inwoners van Almelo te informeren over de gevolgen van de bouw van de verdiepte ligging en om hen de gelegenheid te geven vragen te stellen aan de projectorganisatie. Wethouder Anthon Sjoers is hierbij aanwezig. De avond vindt plaats in de Burgerzaal van het Almelose stadhuis, Stadhuisplein 1 in Almelo, aanvang 20.00 uur.