Rouvoet bezoekt Horizon in Alphen aan den Rijn en Rotterdam

Vrijdag 21 maart 2007, nummer 8

Rouvoet bezoekt Horizon in Alphen aan den Rijn en Rotterdam

Minister Rouvoet van Jeugd en Gezin doet maandagmiddag 26 maart met de bustoer Op weg naar de Kindertop jeugdzorginstelling Horizon in Alphen aan den Rijn en Rotterdam aan. Horizon is een instelling, die jongeren van 0 tot 18 jaar met ernstige problemen behandelt, begeleidt en onderwijs biedt.

In Alphen aan den Rijn bezoekt hij de verschillende accommodaties van de open afdeling waar jongeren dagbehandeling, onderwijs en ambulante hulp krijgen. Hij gaat daar ook in gesprek met jongeren die voorheen in een justitiële jeugdinstelling hebben gezeten.

In Rotterdam bezoekt hij de besloten groepen waar sinds mei 2005 tien kinderen van 6 tot en met 12 jaar worden geplaatst. Voordat deze groep bestond werden deze kinderen bij gebrek aan een alternatief in justitiële jeugdinrichtingen geplaatst. Zeker voor deze jonge doelgroep was dat een ongewenste situatie. Behalve met de coördinatoren van de groepen spreekt Rouvoet hier ook met kinderen en ouders uit de ouderrraad.

Na afloop van het werkbezoek is er in de centrale hal van het gebouw Bergse Bos van 17.00 tot 17.30 uur gelegenheid voor de media om met minister Rouvoet terug te blikken op het werkbezoek.

Adres:

Horizon Rotterdam

Gebouw Bergse Bos

Mozartlaan 150

3055 KM Rotterdam

Noot voor redacties (