Nederlandse Spoorwegen

23 maart 2007

Betere treinverbinding met België


- Nieuwe spoortunnel maakt reis naar Antwerpen sneller
- Ook in spitsuren ieder uur naar Brussel

Vanaf maandag 26 maart wordt treinreizen naar Antwerpen en Brussel makkelijker en sneller. De Internationale treinen Amsterdam ­ Brussel gaan rijden via de vandaag geopende spoortunnel onder de stad Antwerpen en stoppen aan de nieuwe ondergrondse perrons van station Antwerpen Centraal. Hierdoor is Antwerpen Centraal vanuit Nederland 10 minuten sneller en zonder overstap bereikbaar. Omdat de schade door brand in een seinhuis bij Brussel hersteld is, gaan vanaf maandag de treinen uit Amsterdam ook in de spitsuren weer ieder uur doorrijden naar Brussel.

De afgelopen jaren is gebouwd aan een bijna 4 kilometer lange spoortunnel onder de stad Antwerpen. Het monumentale Antwerpen Centraal kreeg een nieuw ondergronds gedeelte. Treinen uit Nederland hoeven nu niet meer in een boog rond de stad te rijden om vanuit zuidelijke richting het kopstation in te rijden, maar duiken aan de noordkant van de stad de tunnel in om na enkele minuten te stoppen onder Antwerpen Centraal. Door de bouwwerkzaamheden konden de treinen Amsterdam ­ Brussel jarenlang op doordeweekse dagen niet via Antwerpen Centraal rijden. Reizigers moesten reizen met een overstap in Antwerpen-Berchem. Vanaf maandag 26 maart gaat reizen naar het hart van Antwerpen10 minuten sneller en zonder overstap.
Na de stop in Antwerpen Centraal rijden de treinen uit Amsterdam via Antwerpen-Berchem en Mechelen verder naar Brussel Noord, Centraal en Zuid. Thalys Amsterdam ­ Parijs stopt voorlopig nog alleen in Antwerpen-Berchem en niet in Centraal.

Sinds december 2006 moest na een brand in een seinhuis bij Brussel een aantal treinen van/naar Amsterdam in de spitsuren ingekort worden tot Antwerpen-Berchem. Nu de schade hersteld is kunnen deze treinen vanaf maandag 26 maart weer doorrijden. De reis wordt hierdoor 5 minuten sneller en zonder overstap.

Noot aan de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met NS Persvoorlichting 030-2357070 Zie ook: www.nmbs.be

NS Groep N.V., Utrecht
Handelsregister Utrecht 30124358

---- --