Eigenwijze Burton broers echt 'back to basic' op autorai 2007

26.03.2007 / 09:30 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Nest company b.v.

Nest company b.v.

Tijdens de AUTORAI 2007 zal de grootste sportwagenfabrikant van Nederland; Burton Car Company zich wederom onderscheiden van de massa. Het thema van de AutoRAI 2007; duurzame mobiliteit, zal door 'Burton broers' Iwan en Dimitri Göbel uit Zutphen op eigenzinnige en originele wijze worden ingevuld. Naast het feit dat de Burton standaard gebouwd wordt op het onderstel van een 2CV, er gereviseerde onderdelen worden gebruikt en de Burton een brandstofverbruik heeft van slechts 1 op 20, is er meer. Zo is de beursstand van Burton Car Company de enige op de beurs die uit 100% gebruikt materiaal is opgebouwd en wordt er op speelse wijze invulling gegeven aan de term 'Back to Basic'.

De Burton sportwagen wordt gebouwd op het onderstel van een 2CV, dat soms wel 40 jaar oud kan zijn. Alleen al bij de productie van deze auto wordt dus een hoop energie bespaard. Daarnaast schaart de Burton zich met een brandstofverbruik van 1 op 20 tot een van de meest milieuvriendelijke sportauto's. Volgens Burton Car Company is tegenwoordig het pure rijplezier, door alle moderne technieken, ver te zoeken. In een Burton gaat men terug naar het echte autorijden. Zo bezit een Burton geen elektrisch verwarmde stoelen, airco, DVD schermen, navigatiesysteem of inparkeer assistentie. Alleen al een airco gebruikt 10% meer brandstof.

De Burton is simpel, licht (460 kg), zeer betaalbaar en heeft een erg goede wegligging. Hij is verkrijgbaar met hardtop of softtop en kan geheel naar eigen smaak worden opgebouwd. Door de ruime keuze uit onderdelen, zoals verschillende spatborden, ruiten, daken, klokken, bekleding en snelle motoren is iedere auto weer anders. Een Burton is al vanaf EURO 3.895,- te bouwen.

Tijdens de AutoRAI 2007 lanceert Burton Car Company tevens het nieuwste Burton-type: De Burton Softtop. Deze bijzonder praktische en stijlvolle sportwagen met softtop is opnieuw een ontwerp van Dimitri Göbel en maakt de Burton geschikt voor elk jaargetijde. De softtop is compact mee te nemen d.m.v. een handig opbergsysteem achter de stoelen. Door de slimme constructie is het dak in een handomdraai te (de-)monteren. Bij de vormgeving is veel aandacht besteed aan de stroomlijn, het zicht en de uitstraling.

Zutphen, 26-3-2007

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Iwan Göbel

06 21 80 11 42
Of
Marleen Backx

06 20 25 33 35