Voordeel voor alle huurders van Vestia

26.03.2007 / 10:03 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Vestia groep

Vestia groep

http://www.vestia.nl/

Voordeel voor alle huurders van Vestia
72.000 huishoudens ontvangen de eerste Woonvoordeelgids

Rotterdam, 26 maart 2007

72.000 huishoudens ontvangen deze week de eerste Woonvoordeelgids van woningcorporatie Vestia. Het boekje wordt vanaf nu vier keer per jaar uitgegeven en tegelijk met het bewonersblad Via Vestia verspreid. In de 32-pagina's tellende gids vinden huurders kortingsbonnen voor allerlei winkels in de buurt én bij enkele landelijke ketens als V&D, Kwantum en Xenos. Waarom? Omdat Vestia door haar schaalgrootte 'voordeeltjes' kan regelen en kan doorgeven aan haar huurders. Het leven is al zo duur en sommige mensen hebben het financieel niet altijd gemakkelijk. Vestia doet graag iets extra's.

Voorjaarsvoordeel
De eerste uitgave staat in het teken van het voorjaar. Vestia heeft 23x voordeel geregeld bij een aantal gerenommeerde bedrijven, maar het boekje staat ook vol met inspirerende foto's en leuke suggesties om de lente in huis te halen. Zo geven poetsdiva's Liny en Marja, van 'Hoe schoon is jouw huis?' op RTL 4, handige schoonmaaktips en geeft de Groene agenda uittips voor de maanden april en mei. Verder legt een medewerker van Vestia uit hoe je op een eenvoudige en goedkope manier in huis kunt schilderen. En geven Brigitte Speekman, hoofdredacteur ariadne at Home, en kleurstyliste Marie-Gon Vos hun visie op de woontrends van dit moment.

Gematigd huurbeleid
Vestia komt haar huurders niet alleen tegemoet via de Woonvoordeelgids. Al jaren kiest Vestia voor een beperkte huurstijging. In 2006 kende Vestia een huurstijging van gemiddeld 2,1%, terwijl het landelijk gemiddelde op 2,5% uitkwam. Vestia is erg tevreden over het feit dat het nieuwe kabinet de huurverhoging koppelt aan de inflatie, hetgeen altijd door Vestia is bepleit. Per 1 juli gaan de huurprijzen van bijna alle woningen dan ook maar met 1,1% omhoog, het percentage dat door de overheid bepaald is.

Over Vestia
Vestia is een landelijk werkende woningcorporatie met ca. 72.000 woningen en 5000 winkel- en bedrijfsruimten in beheer. Vestia is grootschalig waar dat financieel en beleidsmatig voordeel biedt en kleinschalig als het gaat om de huurder en zijn of haar woonomgeving. In de organisatiestructuur staat lokaal ondernemerschap centraal. De woningen zijn verdeeld over 13 lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Naast de lokale corporaties heeft Vestia de beschikking over vier gespecialiseerde bedrijven op het gebied van projectontwikkeling, makelaardij en interne aannemerij. In totaal werken er 900 mensen bij Vestia.

///////////////////////