Politie Drenthe

Maandagmorgen

Assen, 26-03-2007

Motorrijder ten val
HUIS TER HEIDE Zondagmiddag rond 15.30 uur raakte een 43-jarige motorrijder uit Zuidlaren gewond aan zijn pols. De man reed langs de Norgervaart in de richting van Assen. Na de bocht kwam de motorrijder ten val en raakte een paar keer met zijn motor over de kop. Het is niet duidelijk waarom de man onderuit ging. Volgens een getuige zou de man niet te hard hebben gereden. De motor is afgesleept. (BPS 07-124500)

Bromfietser krijgt meerdere bekeuringen

HOOGEVEEN Agenten zagen zondagmiddag aan de Kornestraat een bromfietser rijden zonder helm. Toen de 21-jarige jongen uit Ruinen een stopteken kreeg en wilde stoppen, reed hij regelrecht de bosjes in en gleed bijna onder politieauto. De jongeman verklaarde dat zijn remmen zojuist waren geknapt. De agenten hebben zijn bromfiets in beslaggenomen en toen zij alcohol roken, is van de jongen een blaastest afgenomen. Op het bureau blies hij 205 ugl. De bromfietser is later heengezonden met diverse bekeuringen op zak. (BPS 07-124515)

Bestuurder aangehouden
EMMEN Een 21-jarige bestuurder van een personenauto uit Klazienaveen is zondagmiddag aan de Statenweg aangehouden. Een politieagent zag de man met meer dan 100 km/uur rijden. De verdachte reed door rood licht op de kruising met de Boermarkeweg. Omdat de man eveneens zonder gordel reed en op de Kerkhoflaan harder dan 70 km/uur reed, is hij meegenomen naar het bureau. Op het bureau is een blaastest afgenomen. Hij blies 400 ugl. Het rijbewijs van deze beginnende bestuurder is ingevorderd. Bovendien zijn meerdere bekeuringen uitgedeeld. (BPS 07-124469)

Rijden onder invloed
ROGAT Agenten hebben in de nacht van zondag op maandag een 28-jarige man uit Deventer aangehouden op de A28. De autobestuurder reed onder invloed. Op het bureau blies hij 740 ugl. (BPS 07-124580)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen me Ramona Venema tel. 0592 - 45 1280.