Gemeente Binnenmaas

Kinderboerderij Binnenmaas heeft een keurmerk

De Kinderboerderij Binnenmaas heeft sinds zaterdag 24 maart het keurmerk "Erkende Kinderboerderij - Goed voor elkaar". De boerderij die dit keurmerk verwerft, heeft aangetoond te voldoen aan de basisnormen. Voor de bezoekers is dit de garantie dat hier volgens de wettelijke voorschriften wordt gewerkt. De kinderboerderij Binnenmaas is de 9^e van de 340 kinderboerderijen in Nederland die dit keurmerk krijgt.

Plaquette
Wethouder Callewaert heeft de plaquette met het keurmerk onthuld. Zij was in gezelschap van de directeur van de Stichting Kinderboerderijen Nederland. Bezoekers konden delen in de feestvreugde met een gratis kopje koffie/thee en wat lekkers en de kinderen konden meedoen aan activiteiten als meerijden in een ponywagen en de bomenroute lopen.

Kinderboerderijen worden geconfronteerd met steeds strengere eisen en regels op het gebied van dierverzorging, arbeidsomstandigheden en hygiëne. De boerderijen willen vooral een kwalitatief goede en veilige voorziening zijn. Daarom hebben de betrokken belangenorganisatie zoals SKBN (Stichting KinderBoerderijen Nederland) het initiatief genomen tot een keurmerk.