Gemeente Doesburg


week 13-2007

Nieuws uit het stadhuis, d.d. 28 maart 2007, week 13.

BESTUURSVERGADERINGEN

Raadsvergadering
Op donderdag 29 maart a.s. vergadert de gemeenteraad van Doesburg in de raadzaal van het stadhuis. De agenda vermeldt de volgende punten:
* vaststellen van de besluitenlijst van de vergadering van 22 februari 2007

* voorstel tot wijziging van de Monumentenverordening gemeente Doesburg

* benoeming rayonarchitect van het Gelders Genootschap in de welstandscommissie gemeente Doesburg

* voorstel tot beschikbaarstelling van een krediet voor diverse vervangingen van materiaal bij de brandweer
* voorstel tot vaststelling van het structuurplan Koppelweg
* voorstel tot bestendiging van de Wet Voorkeursrecht Gemeenten op diverse percelen aan de Koppelweg

* voorstel tot beschikbaarstelling van een krediet voor grondaankopen voor woningbouw in Beinum-west
* rondvraag raadsleden.

De vergadering is openbaar en begint om 19.30 uur. Voor nadere informatie: W. Stoppels, tel 481320.

Collegebesluiten
In zijn vergadering van 20 maart 2007 heeft het college van burgemeester en wethouders onder meer de volgende besluiten genomen:
* Op de hoek Van Brakellaan/Schaepstraat/Huygenlaan zal nieuwbouw gaan plaatsvinden ten behoeve van de huisvesting van mensen met een verstandelijke beperking (Stichting Philadelphia). Voor deze nieuwbouw is een voorlopig ontwerp opgesteld. Het college kan zich vinden in dit ontwerp, dat binnenkort zal worden voorgelegd aan omwonenden en belangstellenden, waaronder ook de wijkraad Noordelijk Molenveld.

* Het is de bedoeling om in het kernwinkelgebied klassieke verlichting te plaatsen. Ter voorbereiding daarop zal binnenkort een proefmast worden geïnstalleerd, zodat een goed beeld kan worden gevormd over o.a. de lichtopbrengst en over de aansluiting tussen de al bestaande klassieke verlichting en de beoogde nieuwe klassieke combinatie.

* Over de uitvoering van de gemeentelijke milieutaken in 2006 is een jaarverslag opgesteld. Daarbij is ook het programma voor de uitvoering van handhaving geëvalueerd. Het college zal het milieujaarverslag voorleggen aan de raadscommissie en vervolgens aan de gemeenteraad.

BOUWEN EN WONEN

Bekendmaking Monumentenwet 1988
Burgemeester en wethouders van Doesburg zijn voornemens om een monumentenvergunning te weigeren voor het wijzigen van een rijksmonument aan de Markt 13, monumentennummer 13028. De wijzigingen hebben betrekking op het plaatsen van een stalen brandtrap. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht ligt het ontwerpbesluit met alle relevante stukken en gegevens vanaf donderdag 29 maart 2007 voor een ieder gedurende 6 weken ter inzage bij het publieksbureau, Ph. Gastelaarsstraat 2 te Doesburg. Binnen deze termijn kan een ieder zijn of haar zienswijzen zowel schriftelijk als mondeling naar voren brengen bij burgemeester en wethouders, postbus 100, 6980 AC te Doesburg. Indien u mondeling wilt reageren, kan dit na afspraak met de heer M. Lenselink, tel. (0313) 481362.
Het publieksbureau is elke werkdag, met uitzondering van de vrijdagmiddag, van 8.30 tot 14.30 uur en op maandagavond van 18.00 tot 19.30 uur geopend.

Aanvraag bouwvergunningen
De volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn ontvangen op:

15-3-2007, Ph. Gastelaarsstraat 5a: plaatsen van een zonnescherm/Markies aan de voorgevel.

Het publiceren van een aanvraag om een vergunning wil nog niet zeggen dat de vergunning al is verleend. Er mag dan ook nog niet met de uitvoering gestart worden. Tegen een aanvraag kan geen bezwaar worden gemaakt, wel kunt u eventuele zienswijzen kenbaar maken.

Verleende bouwvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben voor de volgende bouwplannen vergunning verleend op:

* 16-3-2007, Burg. Nahuyssingel 21: plaatsen van 4 dakramen en verwijderen van dakkapel

* 16-3-2007, Bingerdenseweg 31: geheel vernieuwen van de erfafscheiding

* 16-3-2007, Lijsterbeslaan 5: gedeeltelijk vernieuwen, veranderen en vergroten van de ramen in de voorgevel & wijzigen gevelbekleding

* 19-3-2007, Hermaat 128: vergroten van de woning d.m.v. een uitbouw
* 19-3-2007, Koepoortstraat 44: gedeeltelijk vernieuwen van het balkonhek, schuur en voegwerk.

Verleende gebruiksvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben voor de volgende aanvrage gebruiksvergunning verleend op:

* 16-03-2007, Meipoortstraat 74: in gebruik hebben/houden van bijeenkomstgebouw (uitvaartcentrum).

Alle genoemde aanvragen en verleende vergunningen kunnen tijdens de openingstijden van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur worden ingezien bij Bouw- en Woningtoezicht, cluster Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

Welstand (subcommissie) te Doesburg
De eerstvolgende zitting van de rayonarchitect van de welstandscommissie is gepland op dinsdag 3 april 2007 vanaf 9.00 uur in het stadhuis van Doesburg. Tijdens deze openbare zitting zullen de nieuw ontvangen bouwplannen en andere verzoeken aan de rayonarchitect van de welstandscommissie worden voorgelegd.
De agenda hiervoor kan de vrijdag voorafgaand aan deze zitting worden opgevraagd bij Bouw- en Woningtoezicht (0313 481362).

OVERIGE VERGUNNINGEN

Kapvergunningen
Voor de volgende bomen is een kapvergunning verleend:
* Potsmaat 164 : een gewone esdoorn, verstuurd 23 maart, zonder herplantplicht

* Rietmaat 2: een ceder, verstuurd 23 maart, zonder herplantplicht.

BEZWAARSCHRIFTEN
Tegen de hiervoor vermelde besluiten kan binnen zes weken na datum van bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het gemeentebestuur, Postbus 100, 6980 AC Doesburg. Mochten hieromtrent nog vragen bestaan (u wilt bijvoorbeeld eerst inzage in de stukken), dan adviseren wij u telefonisch contact met ons op te nemen.
U kunt zich dan wenden tot de heer D.J. Lokhorst (tel. 0313 481 324).

MILIEU

Ontwerpbeschikking
Burgemeester en wethouders van Doesburg maken bekend dat ter inzage ligt de volgende ontwerpbeschikking op verzoek van:

Jonker Speciality Print, Verhuellweg 3b te Doesburg voor het veranderen van de milieuvergunning.

Aanleiding voor het verzoek is ondermeer de plaatsing van gasflessen ten behoeve van de blusinstallatie en de heftruck. De ontwerpbeschikking voorziet in het verlenen van de gevraagde vergunning.

Ter inzage legging
Het verzoek en de ontwerpbeschikking liggen met ingang van 29 maart 2007 tot en met 9 mei 2007 ter inzage bij het Publieksbureau in het stadhuis aan de Ph. Gastelaarsstraat 2 te Doesburg. De openingstijden van het Publieksbureau zijn als volgt:
maandag van 8.30 tot 14.30 én van 18.00 tot 19.30, dinsdag t/m donderdag van 8.30 tot 14.30 en vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur.

Zienswijzen
Voor een ieder bestaat de mogelijkheid schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren te brengen gedurende de inzagetermijn. De schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan het College van Burgemeester en Wethouders van Doesburg, Postbus 100, 6980 AC te Doesburg. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de cluster REO-Milieu, telefoon 0313-481367.

Gemeentelijk geluidsbeleid
Burgemeester en wethouders maken op grond van de Inspraakverordening bekend dat ter inzage ligt het concept geluidsbeleid voor de gemeente Doesburg.
In de Nota Geluidsbeleid Gemeente Doesburg is het gemeentelijke geluidsbeleid vastgelegd. De doelstelling van het geluidsbeleid is het behouden van een goede kwaliteit van de leefomgeving en het benutten van kansen om, daar waar het mogelijk en noodzakelijk is, de kwaliteit van de leefomgeving te verbeteren.

Aanleiding
De directe aanleiding voor het ontwikkelen van gemeentelijk geluidsbeleid is een wijziging van de Wet geluidhinder waardoor de gemeente meer verantwoordelijkheden en bevoegdheden heeft gekregen. In het beleid zijn deze nieuwe gemeentelijke bevoegdheden uitgewerkt, wordt aangegeven hoe met een aantal beleidsvrijheden wordt omgegaan en worden werkwijzen vastgelegd.

Uitgangspunten
In de Nota Geluidsbeleid worden de uitgangspunten van het geluidsbeleid uiteen gezet. Zo is bepaald dat het beleid wordt opgesteld voor de thema´s wegverkeer en bedrijven. Daarnaast heeft het geluidsbeleid vooral betrekking op nieuwe situaties zoals de aanleg van nieuwe woningen, woonwijken en wegen. Met name voor deze ontwikkelingen gelden er vastgestelde ambities voor geluid, in de ontwikkelingsfase kan daarmee immers rekening worden gehouden. Voor bestaande situaties is bepaald dat alle, vanwege verkeer, hoogbelaste woningen in beeld worden gebracht. Vervolgens wordt een voorstel voor de aanpak van deze situaties gemaakt. Tevens is vastgelegd met welke maatregelen een hoge geluidsbelasting gecompenseerd kan worden.

Gebiedsgerichte aanpak
Het Doesburgse geluidsbeleid is gebiedsgericht. De gemeente is aan de hand van functioneel-ruimtelijke kenmerken onderverdeeld in zeven verschillende gebieden. Voor de verschillende gebieden zijn ambities voor de geluidskwaliteit geformuleerd. Voor nieuwe situaties geld dat de gemeente deze ambities wil realiseren. Voor bestaande situaties geldt dat de gemeente deze ambities nastreeft op de langere termijn.

Inzage
Het concept geluidsbeleid ligt ter inzage van 29 maart 2007 tot en met 9 mei 2007 bij het Publieksbureau in het stadhuis aan de Ph. Gastelaarsstraat 2 te Doesburg op maandag van 8.30 tot 17.00 én van 18.00 tot 19.30, dinsdag t/m donderdag van 8.30 tot 17.00 en vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur.

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder reageren op het concept geluidsbeleid. Reacties kunnen worden gericht aan het College van Burgemeester en Wethouders van Doesburg, Postbus 100, 6980 AC te Doesburg.
Na het behandelen van de reacties zal het geluidsbeleid ter vaststelling worden aangeboden aan de gemeenteraad.

VERKEER

Afsluiting kruising Ooipoort, Ooipoortstraat, F.D. Rooseveltsingel in Doesburg!
Met ingang van maandag 2 april 2007 is de kruising Ooipoort, Ooipoortstraat en de F.D. Rooseveltsingel voor een periode van 3 weken voor al het gemotoriseerde verkeer afgesloten.
De kruising zal op vrijdagmiddag 20 april 2007 weer beschikbaar zijn voor het gemotoriseerde verkeer.

Op de bouwlocatie het Mauritsveld is door Woonservice IJsselland een appartementencomplex gerealiseerd. Momenteel wordt gewerkt aan de inrichting van de openbare ruimte van het Mauritsveld. Ter hoogte van de kruising Ooipoort, Ooipoortstraat en de F.D. Rooseveltsingel wordt een verkeersplateau aangelegd. Hiermee wordt een tweeledig doel beoogd: enerzijds het verkeersluw maken en het verlagen van de rijsnelheden van de singels, anderzijds het creëren van een veilige toegang voor bewoners en bezoekers van het Mauritsveld. De Ooipoortstraat is gedurende de werkzaamheden niet bereikbaar voor vrachtverkeer.
Tijdens de werkzaamheden is een tijdelijk 2-zijdig parkeerverbod ingesteld langs de Looiersweg.
Voor de Halve Maanweg geldt er een tijdelijk parkeerverbod aan de zijde van de brandweerkazerne/politiebureau.
Tijdens de werkzaamheden zal het verkeer met bestemming Doesburg-centrum/Meipoortstraat worden omgeleid via de beide provinciale wegen N317/N338.
Voor lokaal verkeer wordt er een omleidingsroute ingesteld via de Koppelweg/Goudenregenstraat/ Mgr. Bekkerslaan/Kraakselaan. De buslijnen 26,27 en 29 worden omgeleid en in verband daarmee worden er tijdelijke haltes gecreëerd.

Voor informatie kan men contact opnemen met de heer C.J. Duindam, (481369),
e-mail: cees.duindam@doesburg.nl en de heer J. Boerdam (481381), e-mail john.boerdam@doesburg.nl

OVERIGE MEDEDELINGEN

Zorgloket gemeente Doesburg
Waarvoor kan men terecht bij het zorgloket?
Het zorgloket is een (gemeentelijke) voorziening, waar informatie, vraagverheldering, advies, enige ondersteuning en toegang tot voorzieningen wordt geboden op de terreinen van wonen, zorg en welzijn.
Bij eenvoudige vragen zal direct de indicatie kunnen worden gesteld en de aanvraag worden doorgeleid naar de backoffice voor verdere afhandeling. Overige indicatiestelling zal worden gedaan door het CIZ. Vanaf dinsdag 2 januari 2007 zal het zorgloket geopend zijn. Het zorgloket is op drie manieren te benaderen:
1. Persoonlijk: Ph. Gastelaarsstraat 2 te Doesburg (stadhuis)
2. Telefonisch: 0313 48 13 73

3. Email: zorgloket@doesburg.nl (m.i.v. 1.1.2007)

Het zorgloket is geopend van maandag t/m donderdag van 09.00 tot 12.00 uur
en maandagavond van 18.00 tot 19.30 uur.

09.00 10.00 uur: telefonisch spreekuur

10.00 12.00 uur: algemene openstelling

Gesprekken aanvragen met één van de consulenten kan alleen op afspraak.