Gemeente Aalten


26-03-2007
Aalten en Bredevoort op z'n Paasbest!
Buurt- en speeltuinverenigingen houden de jaarlijkse opruimactie.

Enkele jaren geleden was er dagelijks een TV-commercial te zien, waarbij een jongeman een propje op straat ziet liggen en dit achteloos opraapt en in een prullenbak gooit. Vervolgens barst er een enorm feest los en krijgt deze man zelfs een standbeeld. Afval, peuken en kauwgom op straat gooien: het lijkt niemand meer te interesseren.
Gelukkig zijn er echter nog steeds mensen die zich wél ergeren aan vuil op straat en proberen deze onverschilligheid te doorbreken. Zij zijn zélfs bereid om actie te ondernemen om het de medemens prettiger te maken!

In dit verband zou eigenlijk ook in Aalten een standbeeld moeten worden opgericht, namelijk voor al die vrijwilligers van buurt- en speeltuinverenigingen die dit jaar weer een opruimactie houden onder het motto: de gemeente Aalten op zijn paasbest! Mensen die het niet te gênant of te veel werk vinden om bijvoorbeeld afval van de straat op te rapen en weg te gooien.
Alweer voor het tiende jaar wordt komende zaterdag een opruimactie gehouden in de bebouwde kom van zowel Aalten als Bredevoort. Buurt- en speeltuinverenigingen komen in uw buurt het zwerfvuil, dat op straat en in de plantsoenen ligt, opruimen.

Eigenlijk is het te gek voor woorden dat het nodig is. Op onverklaarbare wijze treffen we met de regelmaat van de klok allerlei afval aan in sloot, berm en plantsoen. Hoe komt het erin, is het misschien uw afval? Niemand die het weet, het is altijd een ander die de rotzooi veroorzaakt! Als je dit dan hoort dan is het vreemd, dat vorig jaar door deze verenigingen op één dag in Aalten en in Bredevoort ruim 2000 kg is opgeruimd. We vervuilen ons eigen nest! Met elkaar moeten we er toch voor kunnen zorgen dat onze buurt en straat netjes blijft. Een blikje, flesje of snoeppapiertje kun je toch ook vasthouden totdat je bij een prullenbak komt. Meenemen naar huis kan natuurlijk ook! En dan willen we het nog niet eens hebben over al het bewust gedumpte afval, zoals puin, oud ijzer en zélfs asbest. Kortom, te gek voor woorden!
Binnenkort zullen wij u laten weten hoeveel er dit jaar weer opgeruimd is.
Alle vrijwilligers van buurt- en speeltuinverenigingen die Aalten en Bredevoort op z'n paasbest proberen te krijgen: alvast hartelijk bedankt daarvoor!