Gemeente Strijen


Bekendmakingen week 12

(26-03-2007) Bekendmakingen
Burgemeester en wethouders van Strijen maken het volgende bekend:

Aanvraag om lichte bouwvergunning ontvangen van:
- H.J. van den Berg voor het vergroten van de dakkapel aan de achterzijde van de woning op het perceel Mookhoek 28 te Mookhoek (ontvangen 13 maart 2007).

- J.M. Otte voor het vergroten van het bijgebouw op het perceel Hilsondusstraat 76 te Strijen (ontvangen 16 maart 2007).

Met vragen over het gebruik van eventuele rechtsmiddelen (bezwaren e.d.) tegen de verzoeken om bovengenoemde aanvragen kunt u zich wenden tot het bureau Bestuursondersteuning in het gemeentehuis.

Vrijstelling artikel 19, lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening: Burgemeester en wethouders van Strijen maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 19, lid 3 WRO, juncto artikel 20, lid 1, sub a van het besluit op de Ruimtelijke Ordening (BRO) vrijstelling te verlenen aan:

- J.I.M. Pompe voor het plaatsen van een garage op het perceel Buitendijk 36 te Strijensas.

Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van 26 maart 2007 gedurende zes weken ter inzage bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis. Een ieder kan binnen de termijn van terinzagelegging een zienswijze omtrent de ontwerpbesluiten indienen bij ons college. Deze zienswijze dient bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk. Hiervoor dient tijdig een afspraak te worden gemaakt (telefoonnummer 078-6748231).

Degene die zijn zienswijze indient, kan op een nader te bepalen datum tijdens een hoorzitting in de gelegenheid worden gesteld om de zienswijze nog nader toe te lichten.

Wet milieubeheer:

- Op 9 augustus 1973 en 23 mei 1997 zijn voor een 11 maart 2004 gelegen Schenkeldijk 71 te Strijen vergunningen ingevolge de Wet milieubeheer verleend. Van deze vergunningen is thans B.V. Metaalconstructiebedr. P. de Bruin de houder c.q. rechtverkrijgende. Aangezien het bedrijf al meer dan drie jaar geen handelingen meer verricht met gebruikmaking van de vergunningen, hebben burgemeester en wethouders van Strijen, overeenkomstig artikel 8.25, lid 1c van de Wet milieubeheer, de vergunningen geheel ingetrokken. Bij de beslissing zijn de belangen van de bescherming van het milieu betrokken. De in te trekken vergunningen bevatten geen voorschriften welke dit in de weg hebben gestaan.
De beschikking komt overeen met de ontwerp-beschikking, zoals deze ter inzage heeft gelegen, aangezien er geen mondelinge of schriftelijke zienswijzen naar voren zijn gebracht.
De beschikking en andere ter zake zijnde stukken liggen van 26 maart 2007 tot en met 7 mei 2007 ter inzage in het gemeentehuis, Waleplein 2 te Strijen.
De stukken kunnen worden ingezien:

- elke werkdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 15 30 uur;

- op de donderdagavond, na telefonische afspraak (tel. 078 - 6748229). Wij herinneren belanghebbenden, voor zover nodig, aan het bepaalde in hoofdstuk 20 van de Wet milieubeheer en hoofdstuk 6 van de Algemene wet bestuursrecht op grond waarvan gedurende de periode waarin de beschikking ter inzage ligt, beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De beschikking wordt niet van kracht voordat op dit verzoek is beslist.


- Op 22 september 2006 is een aanvraag ingevolge de Wet milieubeheer ingediend door J. Biesheuvel boten en buitenboordmotoren om vergunning voor het oprichten en in werking hebben van de reparatie en verkoop van boten en buitenboordmotoren op het perceel De Lane 7 te Strijen. De beschikking komt overeen met de ontwerp-beschikking, zoals deze ter inzage heeft gelegen, aangezien er geen mondelinge of schriftelijke zienswijzen naar voren zijn gebracht.
De aanvraag, het besluit en de overige van belang zijnde stukken liggen van 26 maart 2007 tot en met 7 mei 2007 ter inzage in het gemeentehuis, Waleplein 2 te Strijen.
De stukken kunnen worden ingezien:

- elke werkdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 15 30 uur;

- op de donderdagavond, na telefonische afspraak (tel. 078 - 6748229). Wij herinneren belanghebbenden, voor zover nodig, aan het bepaalde in hoofdstuk 20 van de Wet milieubeheer en hoofdstuk 6 van de Algemene wet bestuursrecht op grond waarvan gedurende de periode waarin de beschikking ter inzage ligt, beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De beschikking wordt niet van kracht voordat op dit verzoek is beslist.


- De directeur van de Milieudienst Zuid-Holland Zuid maakt ingevolge artikel 8.41, vierde lid, van de Wet milieubeheer het volgende bekend. In de afgelopen periode is melding van het daarbij aangegeven besluit ingediend op:

- 19 februari 2007 door O.G.P. de Visser ingevolge artikel 6 van het Besluit voorzieningen en installaties milieubeheer voor het uitbreiden of wijzigen van de inrichting gelegen aan Land van Esseweg 6 te Strijen;
De melding en andere ter zake zijnde stukken liggen van 26 maart 2007 tot en met 7 mei 2007 ter inzage in het gemeentehuis, Waleplein 2 te Strijen.
De stukken kunnen worden ingezien:

- elke werkdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 15.30 uur;

- op de donderdagavond, na telefonische afspraak (tel. 078 - 6748229). Indien daaraan behoefte bestaat kunnen telefonisch inlichtingen worden ingewonnen bij de Milieudienst Zuid-Holland Zuid tel.nr. 078 - 648 05 00.
De directeur voornoemd vestigt er de aandacht op dat deze kennisgeving uitsluitend een informatief karakter heeft.

Dordrecht, 23 maart 2007
burgemeester en wethouders van Strijen
namens dezen, de directeur Milieudienst Zuid-Holland Zuid.

Algemene Wet Bestuursrecht
Burgemeester en wethouders van Strijen maken de volgende besluiten bekend:

Lichte bouwvergunning verleend aan:

- W. Dijkema voor het plaatsen van een dakkapel op de voorzijde van de woning op het perceel Lestevenonstraat 18 (verzonden 22 maart 2007).

Reguliere bouwvergunning verleend aan:

- H.J. Mulder voor het wijzigen van de carport op het perceel Buitendijk 19 te Strijensas (verzonden 22 maart 2007).

Verkeersbesluiten:
Burgemeester en wethouders hebben, op grond van de Wegenverkeerswet en het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer, de volgende verkeersbesluiten genomen:

- Het instellen van een parkeerzone voor gemotoriseerd verkeer aan de Edisonweg en de Christiaan Huygenstraat. Dit betekent dat ter plaatse alleen geparkeerd mag worden op de aangegeven plaatsen door personenauto's.

- Het plaatsen van het bord met daarop de aanduiding "verplicht (brom)fietspad" op het fietspad aan de Edisonweg. Tevens zijn borden geplaatst om de voorrangssituatie ter plaatse te regelen. Verleende vrijstelling artikel 19, lid 1 WRO:
Burgemeester en wethouders van Strijen maken bekend dat zij in de vergadering van 20 maart 2007 hebben besloten een vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) en een reguliere bouwvergunning te verlenen aan de heer J.I.C. Biesheuvel voor het oprichten van een loods (650 m²) en het vestigen van een bedrijf in de verkoop- en reparatie voor boten en buitenboordmotoren en het aanbieden van stalling voor boten op het perceel kadastraal bekend gemeente Strijen, sectie T, nummer 305, plaatselijk bekend De Lane 7 (verzonden 22 maart 2007). De verleende vrijstelling ex artikel 19, lid 1 WRO en de reguliere bouwvergunning wijken op een ondergeschikt punt af van het ontwerp besluit dat eerder ter inzage heeft gelegen. Deze afwijking betreft het aanbrengen van een waterberging (150 m²) achter de beoogde locatie van de loods.

Tegen bovenstaande besluiten kunnen belanghebbenden binnen 6 weken nadat de vergunning is verzonden naar de aanvrager (of, wanneer er geen aanvrager is, na deze publicatie) een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft. In het bezwaarschrift moet staan waarom u het niet eens bent met het besluit. Aan het indienen van een bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden. De behandeling van een bezwaarschrift mag volgens de wet maximaal 14 weken in beslag nemen. Het besluit treedt direct in werking, ook al wordt er bezwaar gemaakt. Bent u van mening dat, zolang nog niet op het bezwaarschrift is beslist, het besluit niet in werking zou moeten treden, dan kunt u aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Dordrecht een voorlopige voorziening vragen. Het adres is: postbus 7003, 3300 GC Dordrecht. Een voorlopige voorziening kan alleen worden gevraagd als er ook bezwaar is gemaakt. Daarnaast moet er sprake zijn van een spoedeisend belang. Aan het vragen van een voorlopige voorziening zijn wel kosten verbonden (griffierechten). Voor vragen over uw bezwaar- en beroepsmogelijkheden kunt u contact opnemen met het bureau Bestuursondersteuning.