Politie Haaglanden

Persberichten 26 maart

Haaglanden, 26-03-2007

Overval pizzarestaurant
Den Haag - Drie gewapende mannen hebben op zondag 25 maart rond 22.15 uur een overval gepleegd op een pizzarestaurant op het Kamperfoelieplein. Nadat de verdachten onder bedreiging van vuurwapens een geldbedrag in handen hadden gekregen, zijn zij gevlucht in de richting van de Goudenregenstraat. De politie is op zoek naar informatie die kan helpen bij het oplossen van deze overval. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met Politiebureau Segbroek via 0900- 8844. Liever Anoniem? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

14 rijbewijzen ingevorderd
Den Haag - Op diverse locaties vorderde de politie afgelopen weekend het rijbewijs in van automobilisten die de snelheid met meer dan vijftig km/uur overschreden. In totaal werden 14 rijbewijzen ingevorderd. Binnen de bebouwde kom, waar een snelheidslimiet geldt van 50 km/uur, werden snelheden geconstateerd van 104 (twee keer), 112, 117 (twee keer), 131, 106, 107 en 108 km/uur. Buiten de bebouwde kom, waar de maximumsnelheid 80 km/uur is, werd met 136, 144 en 164 km/uur gereden. Op de snelweg betrapte de politie een automobilist die 188 km/uur reed en een snelheidsduivel die 195 km/uur reed. Laatstgenoemde automobilist kan een boete van ¤ 750,= en een onvoorwaardelijke ontzegging besturen motorvoertuig (OBM) van vier maanden verwachten.

Geduldige hond
Den Haag - De politie moest er op zondag 25 maart rond 15.30 uur aan te pas komen om een 80-jarige Haagse dame te verlossen van een hond die haar al anderhalf uur volgde. De vrouw zag de hond in het Rode Kruisplantsoen. Vervolgens liep het beest met haar mee tot aan de Segbroeklaan. De vrouw vond dit vreemd en belde de politie, die de hond mee nam naar het politiebureau en de dierenambulance in kennis stelde. Rond 18.00 uur meldde de eigenaar van de hond zich bij de dierenambulance.

Rood is ho
Den Haag - Een Renault Clio reed zondag 25 maart vermoedelijk door rood op de Rijswijkseweg. De auto kwam daardoor om 22:40 uur in botsing met een Mitsubitsi. Beide bestuurders, een man van 22-jarige Hagenaar en een 57-jarige Rotterdammer, zijn naar het ziekenhuis gebracht. De voertuigen moesten worden weggesleept. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Kritiek leidt tot aanhouding
Den Haag - Een motoragent die zondag 25 maart om 18:30 uur op de Binckhorstlaan al enige tijd bezig was met de afhandeling van een aanrijding, werd tot zijn verbazing opeens vanuit een BMW beschuldigd van het rijden door rood licht. Blijkbaar had de inzittende de motoragent verward met een collega. De BMW ging er daarna met hoge snelheid vandoor. Na een achtervolging werd hij staande gehouden. De bestuurder bleek zijn rijbewijs, kentekenpapieren en legitimatiebewijs niet bij zich te hebben. Daarop werd hij aangehouden.

Onverzekerd scheuren
Den Haag - Een bromfietser die met hoge snelheid over de Laan van Wateringse Veld reed, trok maandagochtend 26 maart om 01:50 uur de aandacht van een surveillerende agent. De bromfiets bleek niet verzekerd en de kentekenplaat was niet in orde. Bovendien bleek de bestuurder officieel niet eens meer in Nederland te wonen. De bromfiets werd in beslag genomen. Als de papieren weer in orde zijn, krijgt de man zijn bromfiets terug.

Betrapt!
Den Haag - Twee mannen werden maandagochtend 26 maart om 5:10 uur op de Rijnauwenstraat door surveillerende agenten op heterdaad betrapt tijdens een auto-inbraak. Zij spraken de mannen aan, nadat ze zich schichtig gedroegen bij het zien van de politieauto. Een blik op een geparkeerde auto verklaarde waarom: het portier was opengebroken. Daarop renden de twee verdachten weg, maar een van hen kon na een korte achtervolging worden aangehouden.

Op de vuist vanwege parkeerplaats
Den Haag - Ruzie over parkeren leidde zondag 25 maart om 13:45 uur op De Brink tot een vechtpartij. Het feit dat een bestuurder zijn auto te dicht bij een andere auto zou parkeren was aanleiding tot een forse ruzie, waarbij over en weer klappen vielen. Ook de acht maanden zwangere vriendin van een van beide heren kreeg daarbij een klap in haar gezicht. Beide opgewonden standjes deden aangifte tegen elkaar. De politie onderzoekt de exacte toedracht van het voorval.

Minderjarigen naar Halt
Den Haag - Twee minderjarigen (13) werden zondag 25 maart om 14.30 uur aangehouden in een winkel aan de Wagenstraat. De twee meisjes namen enkele make-up spullen mee zonder te betalen. Na overleg met hun ouders kregen de twee een Halt-verwijzing.

Blikje fris met nare gevolgen
Rijswijk - Een 39-jarige Rijswijker werd zondag 25 maart om 16.165 uur aangehouden in het winkelcentrum 'In de Bogaard' nadat de hij met een blikje fris de winkel verliet zonder te betalen. De man werd gesnapt door een beveiligingsmedewerker en overgedragen aan de politie. Aan het bureau bleek dat de verdachte een veelpleger was. Hij werd ingesloten en wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Alcoholcontroles in Westland
Poeldijk - Bij een alcoholcontrole aan de Arckelweg op zondag 25 maart tussen 16.00 en 18.00 uur werden 136 automobilisten aan een blaastest onderworpen. Slechts één daarvan had teveel gedronken en kreeg een proces-verbaal. Een 60-jarige Hagenaar bies 850 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Een 47-jarige automobilist werd maandagochtend 26 maart om 02.40 uur aangehouden op de Westlandseweg. Hij blies 300 ugl en reed ook met een ingevorderd rijbewijs.

Door rood onder invloed
Rijswijk - Politieagenten zagen zondag 25 maart om 22.00 uur dat een automobilist op de Michiel de Ruyterweg het rode verkeerslicht negeerde. Nadat zij de man controleerden bleek dat hij te veel had gedronken. Hij blies 445 ugl en omdat de man bestuurder beginnend was werd zijn rijbewijs direct ingevorderd. Een 28-jarige Hagenaar werd maandagochtend 26 maart kort na middernacht op de Artyemisstraat aangehouden. De man blies 275 ugl. Aangezien het de vierde keer was binnen drie jaar werd ook zijn rijbewijs ingevorderd.

Autokrakers aangehouden
Delft - Dankzij een oplettende getuige wist de politie in Delft maandagochtend 26 maart om 01.15 uur twee verdachten aan te houden. De getuige meldde dat hij had gezien dat er een auto aan de Poptahof Noord werd opengebroken en dat de verdachte hierna wegreed in een donkere personenauto. Politieagenten wisten deze auto op de Papsouweselaan staande te houden waarna een 21-jarige Hagenaar werd aangehouden. In de kofferbak van de auto troffen zij vervolgens diverse goederen, die bij de inbraak waren weggenomen (autoradio, cd's e.d.). Vervolgens hielden zij ook op aanwijzingen van de getuige een tweede verdachte (21-jarige Delftenaar) in zijn woning aan de Poptahof Noord aan. Beide verdachten werden voor nader verhoor ingesloten.

Twee minibikes in beslag genomen
Zoetermeer - Politieagenten zagen zondag 25 maart rond 20.45 uur in de van der Hagenstraat twee 22-jarige Hagenaars op minibikes rijden. Beide moesten de bikes inleveren en kregen een proces-verbaal.

Oefenen baart kunst
Zoetermeer - Surveillerende agenten op de fiets zagen zondagmiddag 25 maart rond 14.00 uur op een parkeerplaats aan de Danny Kayelaan een auto schokkend rijden. De agenten zagen dat de auto stopte en dat de bestuurster op de achterbank ging zitten. Haar passagier kroop achter het stuur. Uit controle bleek de bestuurster een 17-jarige Haagse een rondje over de parkeerplaats reed. Ze kreeg een proces-verbaal.

Rookpluim door piepende banden
Zoetermeer - De politie zag zondag 25 maart rond 16.00 uur een rookpluim waaien over de Edisonstraat. De pluim kwam vanaf de parkeerplaats aan de van der Hagenstraat. Daar racete een 24-jarige man uit Boskoop met zeer hoge snelheid, slingerend en met piepende banden om de andere geparkeerde voertuigen heen. De agenten gaven de verdachte een proces-verbaal voor zijn gevaarlijke rijgedrag.

Man valt van dakrichel
Zoetermeer - Een 40-jarige Zoetermeerder viel zondagavond 25 maart rond 19.30 uur van het dak aan het Sweelinckrode. Hij had zichzelf buitengesloten en leende een trap bij de buren om die vervolgens op de dakrichel te zetten en via het dakraam weer naar binnen te klimmen. Dit ging echter mis en hierdoor viel het slachtoffer van de eerste verdieping naar beneden. Hij kwam terecht op het zeven meter lager gelegen woondek. De GGD vervoerde de 40-jarige met zwaar letsel naar het ziekenhuis. Daar bleek dat hij meerdere gebroken ribben, gekneusde longen en een schedelbasisfractuur had.