Politie Hollands Midden

Datum: 26 maart 2007


---
Noordwijk Verkeersongeval Een 50 jarige man uit Kouderkerk aan den Rijn is op zondag 25 maart, rond 14.40 uur, gewond geraakt nadat hij met zijn mountainbike gevallen was. De man reed over het mountainbikepad in de duinen van Noordwijk toen hij over de kop sloeg en vervelend terecht kwam. Met pijn in de nek, rug en schouder is de man per ambulance overgebracht naar het LUMC.

Leiden Aanhouding na slaan van politieagent De politie heeft op zondag 25 maart, rond 04.20 uur, op de Haarlemmerstraat een 24 jarige Leidenaar staande gehouden omdat hij verdacht werd van het besturen van zijn brommer onder invloed van alcohol. De agenten constateerden rood doorlopen ogen en de bestuurder riekte naar inwendig alcoholgebruik. De Leidenaar werd op straat onderworpen aan een voorlopige blaastest. De uitslag van deze test was reden om de Leidenaar aan te houden en op het politiebureau een ademanalysetest uit te laten voeren. De Leidenaar werkte echter zijn aanhouding tegen en duwde een agent, dreigde en wilde hem met een gebalde vuist slaan. Hij schampte de agent in zijn gezicht. Uiteindelijk hebben de agenten hem over kunnen brengen naar het bureau waar hij een uitslag van 170 ug/l blies. Dit ligt boven de limiet van 80 ug/l in het verkeer voor een beginnend bestuurder. De agent heeft aangifte gedaan van het geweld tegen hem.

Alphen aan den Rijn Aanhouding na dreiging met mes De politie heeft op zondag 25 maart, rond 15.20 uur, een 17 jarige jongen uit Lisse aangehouden nadat hij met een mes zijn ex-vriendin, een 17 jarig meisje uit Aarlanderveen, had bedreigd. De twee hadden afgesproken op het station van Alphen aan den Rijn om daar een aantal spullen terug te geven. Op het station liepen de gemoederen echter hoog op en dreigde de Lissenaar met een mes richting zijn ex. Getuigen belden de politie die de verdachte heeft kunnen aanhouden. Het meisje heeft aangifte gedaan. De politie maakt proces-verbaal tegen de Lissenaar op.

Hazerswoude-rijndijk Drie gewonden na steekpartij De politie heeft een 26 jarige man uit Hazerswoude-rijndijk aangehouden op verdenking van het verwonden van drie personen met een mes. De politie kreeg zondag 25 maart, rond 03.15 uur, de melding dat er een steekpartij had plaatsgevonden in een café aan de Da Costasingel. Ter plaatse bleek een 21 jarige man uit Hazerswoude-rijndijk in zijn nek gestoken te zijn. Twee anderen die hem te hulp waren geschoten raakten gewond aan respectievelijk een hand en een arm. De verdachte die zich nog in de buurt ophield werd aangehouden. De verdachte en de 21 jarige man hadden al vaker ruzie met elkaar gehad, onenigheid in het café zou ook nu de aanleiding zijn geweest. De 21 jarige man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar zijn wond gehecht is, hij hoefde niet in het ziekenhuis te blijven. De verdachte is in verzekering gesteld.

Hazerswoude-rijndijk Motorrijder onderuit Op de N11 ter hoogte van Hazerswoude-rijndijk is op zondag 25 maart, rond 10.15 uur, een 44 jarige man uit Monster op zijn motor onderuit gegaan. De motorrijder heeft vermoedelijk licht zijn voorganger, ook een motorrijder, geraakt waardoor hij ten val kwam. Het slachtoffer is met een pijnlijke schouder per ambulance naar het Rijnland Ziekenhuis gebracht.

Hazerswoude-dorp Aanhouding na mishandeling De politie heeft op zondag 25 maart, rond 00.05 uur, een 19 jarige man uit Benthuizen aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 23 jarige man uit Benthuizen. De twee kenden elkaar en waren beiden in een café aan de Dorpsstraat. Buiten kwamen de twee elkaar tegen en zonder aanleiding duwde de verdachte de 23 jarige waardoor hij op de grond terecht kwam. De 23 jarige kreeg nog een aantal slagen en schoppen te verduren. Uiteindelijk is de ambulance voor hem gebeld zodat hij naar het ziekenhuis kon worden overgebracht. Op aanwijzen van getuigen heeft de politie de verdachte aangehouden, tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Schoonhoven 6 boetes voor negeren van inrijverbod De politie heeft tijdens een controle op de Lekdijk-West zes bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders van motorfietsers die het aldaar geldende rijverbod negeerden. De politie controleerde op zondag 25 maart van 13.30 tot 14.15 uur. De controle vond plaats mede op aanvraag van de buurt. De politie zet de controles voort.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --