Gemeente Andijk


Brand in bungalowpark Het Grootslag

Zondagochtend om 4.55 uur is brand uitgebroken in één van de houten bungalows op het vakantiepark Het Grootslag. Bij de brand zijn twee dodelijke slachtoffers gevallen en is een 34 jarige man van Poolse afkomst met ademhalingsproblemen in het ziekenhuis opgenomen. Onze eerste gedachten zijn nu bij de slachtoffers.

We hopen zo snel mogelijk zekerheid te hebben over hun identiteit. Hoe moeilijk ook, willen we zo snel als mogelijk, de nabestaanden over de situatie informeren.

Op dit moment wordt een grootschalig technisch onderzoek verricht naar de oorzaak van de brand en wordt de identiteit van de slachtoffers nader onderzocht.

De getroffen bungalow is geheel uitgebrand. Het brandweerkorps Andijk heeft in samenwerking met het korps Wervershoof het vuur onder controle weten te houden en heeft voorkomen dat de naastgelegen bungalows ook getroffen zouden worden. Die zijn slechts licht beschadigd.

De brandveiligheid van de bungalows is bij eerdere controles niet ter discussie geweest.
Ook in de getroffen bungalow was de brandveiligheid goed geregeld, maar wist het vuur sneller om zich heen te slaan dan maatregelen konden voorkomen.

De afgelopen weken is het vakantiepark geregeld in de publiciteit geweest vanwege het verblijf van buitenlandse medewerkers op het park. De gemeente Andijk is met het bestuur van het vakantiepark, de politie, de brandweer en de eigenaar van de grond in gesprek over de toekomst van het park. Samen wordt gewerkt aan het herstel van het recreatief gebruik van Het Grootslag.

Deze brand heeft geen directe relatie met die discussie. De gemeente Andijk zal ook na vandaag voortvarend doorgaan met het plan van aanpak.
We moeten helaas wel constateren dat het vakantiepark vandaag, op een zeer betreurenswaardige manier, overvallen is door nieuwe publiciteit.

De gemeente Andijk is natuurlijk ook op de hoogte van de verhalen die rond een dramatische gebeurtenis als deze ontstaan. Op dit moment zijn nog geen uitkomsten van onderzoek bekend en wordt nader bericht afgewacht.

Astrid Streumer
Burgemeester van Andijk