Politie Groningen

Maandag 26 maart 2007

Provincie Groningen, 26-03-2007

Bellingwolde: man rijdt door na ongeval

De politie heeft zaterdagnacht een 34-jarige Stadjer aangehouden voor rijden onder invloed en het verlaten van een plaats-ongeval. Agenten zagen tijdens surveillance een boom omver liggen aan de Oudeschanskerweg. Een remspoor van zon vijftien meter leidde naar de boom. Bij de boom lag een kapotte bumper, met het kenteken er nog op. Het kenteken werd nagetrokken en de auto werd aan de Johan van Zwedenlaan in Groningen gevonden. De motor draaide nog en de man zat er nog in. Een blaastest wees uit dat hij had gedronken en op het bureau bleek dat hij ruim 0,7 promille alcohol in zijn bloed had. De auto werd afgesleept en de politie maakt een registratie en een proces-verbaal op.

Wildervank: automobilist onder invloed

Een 26-jarige man uit Veendam is zaterdagnacht aangehouden voor rijden onder invloed. Hij kreeg een stopteken op de Sportterreinstraat en een blaastest wees uit dat hij had gedronken. Hij werd ingerekend en op het bureau bleek dat hij 1,25 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod mee. Hij is overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee, omdat hij daar werkzaam is.

Winschoten: fietser loopt hersenschudding op

Een 26-jarige fietser uit Winschoten is zondagmiddag op de kruising van de Stationsweg met de Emmastraat licht gewond geraakt. Hij kwam voor een 84-jarig automobiliste uit Winschoten van rechts en werd op het kruisingsvlak aangereden. Hierdoor kwam hij op de voorruit terecht. De fietser werd uit voorzorg naar een ziekenhuis gebracht. Hij had een flinke buil op zijn voorhoofd en mogelijk een hersenschudding. De politie maakt een registratie van de aanrijding.

Garrelsweer: auto tegen boom

Een 37-jarige automobilist uit Garrelsweer is zondagmorgen op de Merumerlaan naast de weg geraakt. Hij kwam uit de richting van de Provincialeweg N360 en reed in een flauwe bocht rechtdoor. Vervolgens reed hij meerdere meters door de berm en kwam uiteindelijk tegen een boom tot stilstand. Vermoedelijk reed hij te hard. Hij droeg in ieder geval geen gordel. Hij klaagde over pijn aan zijn been en is verder met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Er werd bloed afgenomen om mogelijk alcoholgebruik vast te kunnen stellen en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De auto raakte flink beschadigd, waardoor het kentekenbewijs werd ingevorderd. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Grootegast: rijbewijs ingevorderd

De politie heeft zondagavond het rijbewijs van een 27-jarige snelheidsduivel uit Tolbert ingevorderd. Agenten waren bezig met een onopvallende surveillance op de N388 toen ze de man zagen rijden. Hij haalde diverse autos in en ook in de 60-kilometerzone van Grootegast drukte hij het gaspedaal flink in. In de 30-kilometerzone werd een gemiddelde snelheid van 81 km/uur geconstateerd. Hij werd langs de kant van de weg gezet. Daar werd hij geconfronteerd met zijn rijgedrag. Daarnaast moest hij zijn rijbewijs afstaan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zuidhorn: ruiten van school ingegooid

Bij een school aan de Hanckemalaan in Zuidhorn werd zondagavond melding gemaakt van vernielingen van ruiten. In totaal werden tien ruiten vernield. Er wordt nog onderzocht wat de buit is. Er is in ieder geval een computer weggenomen. De dader of daders hebben ook diverse lokalen beschadigd. De school doet aangifte en de politie onderzoekt de inbraak.

Winschoten: vuurwerkpistool ingenomen

De politie heeft zondagmiddag een vuurwerkpistool van een 42-jarige Winschoter in beslag genomen. De man zou in de Sint Vitusstraat met het vuurwerkpistool hebben geschoten. Toen agenten de woning van de man binnen kwamen, weigerde hij het vuurwerkpistool af te geven. Uiteindelijk overhandigde hij het wapen toch. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: geslagen zonder aanleiding

Twee Stadjers (19 en 21) zijn zondagmorgen op de Poelebrug door vijf onbekende personen mishandeld. De twee liepen samen richting het centrum van de stad toen de 21-jarige man zonder aanleiding geslagen werd. Ook de 19-jarige kreeg een klap. Nadat een vriend van de twee slachtoffers aan kwam fietsen, gingen de daders er vandoor. De twee Stadjers moesten zich in het ziekenhuis laten behandelen voor hun verwondingen. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: motorrijder gewond

Een 48-jarige motorrijder uit het Friese Nij Beets is zondagmiddag gewond geraakt op het Vrijheidsplein in Groningen. De motorrijder schrok van een 29-jarige automobilist uit Groningen die plotseling het verkeersplein op kwam rijden. De Fries moest daarop een stuurcorrectie maken en ging daardoor onderuit. Hij is voor controle naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: honden in beslag na beten

De politie heeft zondagavond in de Duinkerkenstraat twee honden in beslag genomen. De honden waren eerder die avond ontsnapt van een terrein aan de Rouaanstraat. Op het terrein aan de Duinkerkenstraat beet een van honden een 38-jarige man uit Groningen en een 33-jarige man uit Sappemeer. De inmiddels aangekomen eigenaar van de honden wist ze in zijn auto te dirigeren. De politie onderzoekt de zaak.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Harkstede, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 753, aantal overtredingen: 103, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Grijpskerk, N388: aantal geregistreerde voertuigen: 254, aantal overtredingen: 32, hoogst gemeten snelheid: 137 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Bedumerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 838, aantal overtredingen: 102, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen,Nieuwe Boteringestraat: aantal geregistreerde voertuigen: 63, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 45 km/uur, maximum toegestane snelheid: 30 km/uur.

Groningen,Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 625, aantal overtredingen: 83, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.