Persberichten stad Utrecht, 11.15 uur

Utrecht, 26-03-2007

Opnieuw aandacht voor onderzoek gewelddadige dood 93-jarige vrouw uit Utrecht

UTRECHT De politie gaat opnieuw via de media aandacht vragen voor de gewelddadige dood van de op 9 juni 2005 dood aangetroffen mevrouw Bindi uit Utrecht.

Ruim anderhalf jaar geleden werd de toen 93-jarige mevrouw Bindi dood aangetroffen in haar woning aan de Gruttersdijk in Utrecht. Onderzoek wees uit dat zij door geweld om het leven was gekomen.

Dinsdagavond 27 maart zal opnieuw onder andere via het programma Opsporing Verzocht een beroep op het publiek worden gedaan om met informatie over het misdrijf te komen. Woensdagavond zal in het regionale opsporingsprogramma Bureau Hengeveld ook aandacht aan de zaak worden besteed.

Celstraf van twee en drie jaar geëist (zie Persbericht Stad Utrecht d.d. 7 dec. 2006)

UTRECHT- Op woensdagmiddag 6 december 2006 werden twee mannen aangehouden met een grote som geld en verdovende middelen op zak.

Na binnengekomen informatie startte de politie in oktober 2006 een onderzoek naar mogelijke handel in verdovende middelen. Op dinsdag 20 maart 2007 hoorden de verdachten dat er twee en drie jaar celstraf geëist werd. Binnenkort doet de rechter uitspraak.

Het onderzoek werd gedaan door de recherche van het bureau Marco Polo en resulteerde op woensdagmiddag in een aanhouding van twee personen. Twee mannen, van 32 en 36 jaar oud uit Utrecht, werden in hun auto aangehouden op de Beneluxlaan.

De 36-jarige man uit Utrecht had een kleine hoeveelheid verdovende middelen op zak. De politie trof bij de mannen in totaal een geldbedrag van 100.000 euro aan en ruim 2 kilo cocaïne. De mannen werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Op dinsdag 20 maart kwam de zaak voor de rechter. Tegen de mannen is twee en drie jaar celstraf geëist. Ook zal er nog een financieel onderzoek volgen. Op 3 april doet de rechter uitspraak.

Man aangehouden voor zeden

UTRECHT De politie heeft op dinsdag 20 maart in de wijk Overvecht een man aangehouden die verdacht wordt betrokken te zijn bij een zedenmisdrijf.

Bij de politie kwam s avonds een melding binnen dat een minderjarig kind misbruikt zou zijn door een bewoner van de wijk. De politie startte een onderzoek en hield een 55-jarige man uit Utrecht aan. De man zit inmiddels in voorarrest.

Man aangehouden voor mishandeling

UTRECHT In de nacht van zondag 25 op maandag 26 maart heeft de politie een man aangehouden voor het plegen van een mishandeling.

Rond 06.15 uur kreeg de politie een melding dat een man een ruit van een horecagelegenheid aan de Biltstraat had vernield. Ter plaatse bleek dat een 66-jarige man uit De Bilt een halter door de ruiten van een horecagelegenheid had gegooid. De verdachte was er vandoor gegaan. Achter de ruit zat een 48-jarige man uit Utrecht. Het slachtoffer kreeg de halter tegen zijn hoofd en raakte gewond. De verdachte kon enige tijd later in de Kruisstraat worden aangehouden.