Persberichten Lekstroom, 11.15 uur

Utrecht, 26-03-2007

Vechtpartij

IJSSELSTEIN - Een 33-jarige IJsselsteiner liep letsel op bij een vechtpartij op de Voorstraat.

De vechtpartij werd rond 06.00 uur gemeld en er zouden ongeveer vijftien man bij betrokken zijn. Agenten gingen ter plaatse, maar de rust bleek weergekeerd. Vier jongelui waren nog ter plaatse. Eén van hen, de 33-jarige IJsselsteiner, had letsel opgelopen. Hij verklaarde een vuistslag in zijn gezicht te hebben gekregen en had een bloedlip.

Door de agenten werd met de vier mannen in de omgeving nog uitgekeken naar de verdachte die de klap zou hebben uitgedeeld. Hij werd niet meer aangetroffen.

Het slachtoffer en zijn maatjes hadden duidelijk enige alcohol genuttigd. De IJsselsteiner wist niet precies wat er gebeurd was. Ook twijfelde hij nog over het doen van aangifte.

Vervelende gast

LOPIK Tijdens een sportevenement gedroeg een bezoeker zich op zondag 25 maart zeer vervelend. Hij moest dat uiteindelijk bekopen met een bezoek aan het ziekenhuis.

In de middag en avond werd het sportevenement in een gelegenheid aan de Rolafweg Zuid gehouden. Een 26-jarige Lopikker gedroeg zich daarbij zo irritant, dat hij meerdere malen met zachte dwang uit de zaal verwijderd werd.

Toen de man beterschap had beloofd, mocht hij de zaal weer in. Toch ging hij weer in de fout. Een andere bezoeker had het toen kennelijk geheel met hem gehad: de Lopikker kreeg een vuistslag in zijn gezicht. Door de klap liep hij een gescheurde lip op en door de daaropvolgende val nog een hoofdwond.

De politie ging ter plaatse en trof de Lopikker op de grond aan. Hij was nog steeds zeer recalcitrant. De agenten vroegen aan de aanwezigen wie de klap had uitgedeeld, maar niemand had kennelijk iets gezien of gehoord!

Het slachtoffer werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis gebracht. Omdat de man nog steeds erg vervelend was, werd de ambulance door een politie-eenheid begeleid. Onderweg vond de Lopikker het nog nodig de ambulancebroeder te beledigen en te bedreigen. De broeder heeft nog op het punt gestaan aangifte tegen de Lopikker te doen, maar zag daar uiteindelijk van af. De gescheurde lip is in het ziekenhuis gehecht. De Lopikker heeft tot op heden geen aangifte van mishandeling gedaan.