Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Bennekommer zwaar gewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 26-3-2007 11:25:45

BENNEKOM - Bij een verkeersongeval op de Langesteeg in Bennekom is zondagavond een 22-jarige automobilist uit die plaats zwaar gewond geraakt. De man is met onder meer een gebroken kaak en een gebroken been naar het ziekenhuis gebracht. De politie vermoedt dat de man onder invloed van alcohol heeft gereden en heeft bloed afgenomen voor een bloedproef. Het ongeval gebeurde omstreeks tien uur toen de Bennekommer door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor en achtereenvolgens tegen een boom, een lantaarnpaal en nog een boom botste. Door de afdeling Verkeerongevallenanalyse (VOA) wordt een onderzoek ingesteld naar de toedracht. Bij het ongeval werden naast de politie twee ambulance en enkele brandweervoertuigen ingezet. Ook het energiebedrijf en een gemeenteambtenaar werden ingeschakeld omdat er schade was aan de lantaarnpaal.
(07-046181)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Gewonde na vechtpartij bij voetbalwedstrijd,één man opgepakt
Publicatiedatum: 26-3-2007 11:24:28

SCHERPENZEEL - Een voetbalwedstrijd aan de Willaerlaan in Scherpenzeel is zondagmiddag ontaard in een vechtpartij tussen twee elftallen. Een 37-jarige Edenaar raakte daarbij gewond en moest zich in het ziekenhuis onder behandeling stellen. Door de politie is één man opgepakt op verdenking van mishandeling. Het gaat om een 29-jarige man uit Culemborg. De vechtpartij ontstond omstreeks half één toen twee spelers onderling ruzie kregen over een mogelijke overtreding. Bij een daaropvolgende schermutseling zou de Culemborger de Edenaar een klap hebben verkocht, waarna de beide elftallen met elkaar op de vuist zouden zijn gegaan. Bij de komst van de politie bleek de vechtpartij voorbij. De Culemborger werd op aanwijzen van getuigen aangehouden in de kleedkamer. Na een bemiddelend gesprek tussen de elftallen keerde de rust weer. De aangehouden man uit Culemborg is na verhoor vrijgelaten.
(07-046020)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bestuurder valt in slaap, auto van de weg

Publicatiedatum: 26-3-2007 11:22:37

KOOTWIJKERBROEK - Een 27-jarige automobilist uit Kootwijkerbroek is zondagochtend in zijn woonplaats met zijn auto van de weg geraakt nadat hij achter het stuur in slaap was gevallen. De man botste vervolgens tegen een verkeersbord maar bleef zelf ongedeerd. De politie heeft de Kootwijkerbroeker aangehouden omdat hij ervan verdacht wordt onder invloed van alcohol te hebben gereden. Het ongeval gebeurde even voor acht uur op de Grote Hegweg. Volgens zijn verklaring was hij achter het stuur in slaap gevallen waarna de wagen van de weg raakte en tegen de paal van een verkeersbord tot stilstand kwam. De man had op een klein schaafwondje na geen letsel maar is nog wel terplekke door ambulancepersoneel onderzocht. Bij de Kootwijkerbroeker werd later een alcoholpromillage gemeten van 0,83 (ruim anderhalf keer de norm). De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd.
(07-045973)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie vordert rijbewijs in van beschonken Edenaar
Publicatiedatum: 26-3-2007 11:21:33

WAGENINGEN - De Wageningse politie heeft in de nacht van zondag op maandag het rijbewijs ingevorderd van een 49-jarige automobilist uit Ede. De man bleek op de Kortenoord Allee met teveel drank op achter het stuur te zitten. Agenten zagen de Edenaar rond kwart voor één rijden waarbij het opviel dat hij slingerend reed. Nadat de man aan de kant was gezet roken de agenten alcohol. De Edenaar moest mee naar het politiebureau voor ademonderzoek. Daar werd een alcoholpromillage gemeten van 1,5 (bijna drie keer de norm). Tegen de man is ook proces-verbaal opgemaakt.
(07-046220)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053