Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland

Woensdagmorgen beoordeling hengsten. 26-03-2007

Om 7.45 worden nog acht rijpaardhengsten verwacht voor de nalevering. Na de veterinaire check wordt eerst de trainbaarheid onder het zadel beoordeeld.

Verwacht wordt dat de tweede officiële beoordeling van de hengsten voor het kortlopend onderzoek om ongeveer 09.30 uur zal plaatsvinden. Wanneer deze beoordeling is afgerond zullen de drie- en vierjarige dressuurhengsten voor de dressuurcommissie verschijnen voor hun eerste beoordeling. De hengsten worden nog niet getest door de testruiters maar beoordeling vindt plaats tijdens het trainingswerk.

Gezien het grote aantal hengsten dat momenteel in Ermelo staat zullen de drie- en vierjarige springpaarden een week later door de springcommissie worden beoordeeld.

Wie van stap tot stap op de hoogte wil blijven van alle ontwikkelingen in het verrichtingsonderzoek, kan zich met zijn mobiele telefoon aanmelden voor maximaal 40 berichten die 70 cent per stuk kosten. Hiervoor SMS-t men de woorden KWPN VO AAN naar het nummer 7171. Vervolgens blijft men op de hoogte van alle ontwikkelingen, zoals het aanleveren en ophalen van hengsten, de aanvangstijden van beoordelingen etc. Wil men de SMS-service van het verrichtingsonderzoek beëindigen, dan SMS-t men de woorden KWPN VO UIT naar hetzelfde nummer: 7171.

(KWPN, overname zonder bronvermelding toegestaan)