Gemeente Dongen


Boomfeestdag 2007 succesvol verlopen

Op woensdag 21 maart vond de 50e editie van de Nationale Boomfeestdag plaats. In Dongen is deze 33e deelname succesvol verlopen. In verband met de jubileumeditie plantten in Dongen dit jaar maar liefst 283 leerlingen, uit de groepen 7 van de basisscholen, bomen én een takkenhaag aan de Bolkensteeg. Wethouder Ad Stoop en burgemeester Simone Dirven hielpen hen hierbij een handje.

In de klas hadden de leerlingen reeds aandacht besteed aan de boomfeestdag. Zo hadden ze bijvoorbeeld met de hele klas een spandoek gemaakt. De jury, bestaande uit wethouder Ad De jury aan het werk Stoop, burgemeester Simone Dirven, Ton Stokwielder van Storix Boombeheer én een afvaardiging van Coca-Cola in Dongen, koos uit de tien spandoeken de drie mooiste dan wel meest originele exemplaren.

Winnaars spandoekenwedstrijd

1e plaats Basisschool Westerkim

2e plaats Basisschool De Wegwijzer

3e plaats Basisschool Heilig Hartschool

Op het spandoek van basisschool Westerkim staat de boodschap Wie een boom plant is geen egoïst. Een kernachtige boodschap waarmee de leerlingen van groep 7 in één keer goed aangeven waarom we hier tijdens de Boomfeestdag met zijn allen hard aan het werk zijn, aldus wethouder Ad Stoop. Het winnende spandoek

Medewerking
De boomfeestdag in Dongen werd gesponsord door Coca Cola Enterprises Nederland BV. Zij voorzagen de kinderen van een hapje en een drankje én van schitterende t-shirts. Gemeente Dongen kreeg ook hulp van familie Van den Hoek. Zij stelden namelijk een loods beschikbaar als ontvangstlocatie voor het feest. Ook de firma Storix Boombeheer uit Waalwijk was als sponsor nauw bij dit evenement betrokken. Tijdens het planten van de bomen werd er voor muzikale begeleiding gezorgd door de Band van dEnd.

Laatst gewijzigd: 21-3-2007