Ministerie van Financiën

Informatiebijeenkomsten loonheffing A&A kantoren

nieuwsbericht | 26-03-2007 | Directie Voorlichting

De Belastingdienst organiseert momenteel in samenwerking met UWV door het hele land informatiebijeenkomsten over loonheffingen voor medewerkers van Accountants- en Administratiekantoren. Rode draad door de bijeenkomsten is de `levensloop van de ondernemer': van het opzetten van een onderneming en het in dienst nemen van personeel tot aan het beëindigen van het bedrijf. Aan de hand hiervan worden de verschillende situaties waarin hij aangifte loonheffingen moet doen toegelicht.

Tijdens de presentaties komen onder andere de Eerstedagsmelding (EDM), het proces van loonaangifte en de controles daarop, het doorleveren van de werkgeversgegevens, mogelijke correcties en boetes op ingediende loonaangiften en de gevolgen bij de overgang naar een andere rechtsvorm van het bedrijf. Daarnaast zijn er praktijkdeskundigen van de Belastingdienst en UWV beschikbaar voor het beantwoorden van vragen.

Medewerkers van Accoutants- en Administratiekantoren kunnen zich voor de bijeenkomsten opgeven via www.aenabijeenkomsten.nl. Aanmelding is nog mogelijk voor o.a. de sessies in Egmond aan Zee, Ede en Bussum.

Zie ook

Zie het origineel


* Dossier Uitvoering


* Laatst aangepast: 26-03-2007