Gemeente IJsselstein


Start campagne voor preventie auto-inbraak

Datum: maandag 26 maart 2007
Maandag 26 maart is de campagne om auto-inbraak te voorkomen van start gegaan.
Auto-inbraken in 2007 toegenomen
De actie is hoog nodig; het aantal auto-inbraken is in de eerste maanden van 2007 ten opzichte van vorig jaar enorm toegenomen. De meeste auto-inbraken vinden plaats in de binnenstad en de wijken Kasteelkwartier en IJsselveld.
Wie haalt straks uw auto leeg? Doe het zelf en laat het niet aan anderen over
Het bestrijden van auto-inbraak kan door autobezitters erop te wijzen dat zij geen waardevolle spullen in de auto achterlaten. Een spandoek met de tekst `Wie haalt straks uw auto leeg? Doe het zelf en laat het niet aan anderen over ...' moet autobezitters hiervan bewust maken. De spandoeken komen te hangen in de binnenstad bij de parkeerplaatsen op het Kasteelplantsoen, winkelcentrum De Clinckhoeff en langs de Utrechtseweg. Burgemeester Kok hangt het eerste spandoek op bij de parkeerplaatsen van het Kloosterplantsoen.
Controle door de politie
De politie controleert de komende maanden regelmatig of auto´s afgesloten zijn en/of er goederen in de auto aanwezig zijn. Hierbij ontvangen automobilisten een folder met preventietips. Daarnaast houdt de politie extra toezicht in de binnenstad, Kasteelkwartier en IJsselveld en gaat er meer aandacht naar het opsporen van de daders.

Autokraak voorkom je zelf
en begint naturlijk bij het goed afsluiten van alle portieren van uw auto. Maar, u kunt meer doen om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken:

+ neem altijd alle spullen mee uit de auto
+ laat het handschoenenvakje open, zodat iedereen zien dat er niet in zit

+ dieven zoeken ook onder uw stoelen, berg daar dus niets op
+ laat uw auto voorzien van een goedgekeurd alalrmsystee,
+ een startonderbreker voorkomt dat de dieven er met uw auto vandoor gaan

+ parkeer uw auto zoveel mogelijk in het zicht en op een goed verlichte parkeerplaats

+ ook als computerapparatuur niet in het zicht ligt, kunnen dieven deze 'zien' met behulp van mobiele telefoons voorzien van bluetooth

+ kunt u niet anders dan waardevolle spullen in de auto achterlaten, laat dan een kluisje in de monteren