Persberichten Rijn & Venen, 11.20 uur

Utrecht, 26-03-2007

Snelkraak: twee aanhoudingen

BREUKELEN - Twee snelkrakers kwamen in de nacht van zondag 25 op maandag 26 maart niet ver.

Rond 02.30 uur kwam bij de politie de melding binnen van een snelkraak op de Straatweg. Daarbij waren de verdachten in een auto in de richting van Loenen gevlucht.

Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse. Agenten die vanaf Vinkeveen richting Loenen reden, zagen de vluchtende auto op de kruising van de Provinciale Weg N201 en N402 hen tegemoet komen. De auto werd klemgereden op de Rijksstraatweg, waarna drie inzittenden uit de auto sprongen en het weiland invluchtten. De bestuurder, een 23-jarige Utrechter, werd bij de auto aangehouden.

Agenten gingen achter de drie vluchtende verdachten aan. Daarbij werd ook gebruik gemaakt van een politiehond en er werd een helikopter ingezet. Na een uitgebreide zoektocht werd een verdachte, een 20-jarige Nieuwegeiner, op ongeveer een kilometer afstand op het terrein van de Gemeentewerf aangehouden. De andere twee verdachten werden niet meer aangetroffen.

De verdachten hadden bij een winkel aan de Straatweg een snelkraak gepleegd. Daarbij was een ruit van de winkel vernield en in de winkel waren ook vernielingen gepleegd. Uit het pand was telecom- en navigatieapparatuur gestolen.

De aangehouden verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. De auto met daarin de gestolen spullen werd in beslag genomen. Het onderzoek naar de twee aangehouden en de twee ontkomen verdachten wordt voortgezet.

Vreemdeling

MONTFOORT - Een trekhaak was de aanleiding voor de aanhouding van een ongewenst vreemdeling in de nacht van zondag 25 op maandag 26 maart.

Rond 02.30 uur zagen agenten een auto over de Willeskop in de richting van Oudewater rijden. De auto viel op doordat het zicht op de kentekenplaat gedeeltelijk werd afgedekt door een trekhaak. De bestuurder kreeg een stopteken.

De automobilist was een 33-jarige Oekraïner te zijn. Bij navraag bleek hij als ongewenst vreemdeling te boek te staan. De Oekraïner werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hij zal worden overgedragen aan de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

Alcoholcontrole

BREUKELEN - Op zondagochtend 25 maart heeft de politie van 07.00 uur tot 08.00 uur een alcoholcontrole op de Amerlandseweg gehouden.

In dat uur werden 30 automobilisten aan een blaastest onderworpen. Geen van hen bleek (te veel) te hebben gedronken.