Aladdin HASP HL Drive: beschermen, licenseren en leveren van software met één USB-sleutel

IJsselstein, 26 maart 2007 - Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), leverancier van beveiligingsoplossingen voor software en internet content, kondigt de HASP HL Drive aan. Dit is een USB-sleutel met een opslagcapaciteit van 512 Mb of 2 Gb, waarmee softwareontwikkelaars hun applicaties flexibel kunnen beschermen, licenseren en veilig kunnen leveren aan eindgebruikers.

HASP HL Drive is de nieuwste toevoeging aan de HASP SRM-productserie. Door software- en hardwaregebaseerde bescherming te combineren in één oplossing hebben softwareleveranciers flexibiliteit om het beschermings- en licenseringsniveau te kiezen dat het beste past bij hun budget en bedrijfsbehoefte.

Met HASP HL Drive leveren softwareontwikkelaars volledig gelicenseerde en beschermde software, waardoor ook de installatie bij de eindgebruiker sneller verloopt. Leveranciers kunnen software voor het maken van partities gebruiken om ook storage te bieden aan gebruikers. Door flexibele configuratiemogelijkheden van de sleutel wordt er ruimte geschept voor zowel software als storage. Zo kan de gebruiker ook wachtwoorden en applicatiegerelateerde data opslaan.

Licentie op maat
HASP HL Drive biedt leveranciers verschillende licentiemethoden. Zo kunnen organisaties belast worden voor iedere keer dat zij de software gebruiken en kan de sleutel zo geconfigureerd worden dat bepaalde gebruikers alleen specifieke functionaliteit van de software mogen gebruiken. Ook kan Aladdin een licentiemethode op maat creëren.

Door krachtige encryptie tussen de software en de hardwaresleutel zijn applicaties optimaal beveiligd tegen aanvallen. Iedere sleutel heeft een uniek ID-nummer waardoor alleen geautoriseerde gebruikers gebruik kunnen maken van de applicatie. Ook bevat HASP HL zogenaamde LicenseOnChip-technologie waarmee licenties worden beschermd door de hardware. De nieuwe sleutel kan bovendien van afstand worden beheerd met het Remote Update System (RUS) dat encrypted en digitaal ondertekende licentievoorwaarden stuurt naar gebruikers.

"HASP HL Drive is een grote stap voorwaarts voor softwareleveranciers in gemak en bescherming. Het combineert niet alleen beveiligings- en licentiemethoden, maar de beschermde software kan ook op de sleutel zelf meegeleverd worden," vertelt Avi Barir, vice president Software DRM bij Aladdin. "Door een krachtige beveiligings- en licenseringoplossing te bieden, loopt Aladdin voorop met technologie die direct tegemoet komt aan de behoefte van softwareleveranciers voor een complete oplossing die gemak biedt en tegelijkertijd zijn inkomsten beschermt tegen softwarepiraterij."