Ingezonden persbericht


DeltaRail trekt nieuwe manager certificering aan

Utrecht - 26 maart 2007 - Aad Hertogs is als manager certificering in dienst getreden bij DeltaRail (voormalig AEA Technology Rail BV). De heer Hertogs heeft een uitgebreide kennis op het gebied spoortechniek en certificering, gezien zijn eerdere functies NS, Siemens en BAM Rail. In zijn laatste functie als Hoofd Bedrijfsbureau bij de Rheda 2000 v.o.f. namens BAM Rail, was hij mede verantwoordelijk voor de bouw van ballastloos spoor van de HSL-Zuid. In deze functie was hij betrokken bij alle aspecten van 'System Engineering', alsmede bij de certificering van het ballastloosspoor.

'DeltaRail is een echte spoorspecialist met enorm veel kennis en ervaring op het gebied van spoorgeleide vervoerssystemen. System Engineering en certificering spelen hierbij een steeds grotere rol omdat ze bepalen of complexe projecten, zoals de HSL en Betuweroute met een grote maatschappelijke impact, wel of niet naar tevredenheid afgerond kunnen worden', aldus Aad Hertogs. 'Door mijn ervaring op het gebied van rollend materieel, elektrificatie, treinbeveiliging&beheersing en railinfrastructuur, ken ik de spoorwereld en haar problematiek door en door. Bij DeltaRail kan ik deze goed inzetten om tot een synthese te komen van deze spoorgebonden vakgebieden'.

Over DeltaRail
DeltaRail biedt de gehele spoorbranche integraal, onafhankelijk en op feiten gebaseerd maatwerkadvies. Van theorie tot uitvoering, al 75 jaar lang. Hierbij komen we met praktische kennis en kunde tegemoet aan zakelijke en operationele issues van onze klanten uit de gehele spoorbranche. DeltaRail biedt dienstverlening gericht op materieel, spoorinfrastructuur, de wisselwerking tussen wiel en rail, exploitatie en spoorgerelateerde wet- en regelgeving. Onze klantenkring bestaat o.a. uit Europese, nationale en regionale overheden, infrabeheerders, vervoersmaatschappijen, financiers, materieel leveranciers, onderhoudsbedrijven en logistieke dienstverleners. Oorspronkelijk maakte DeltaRail onderdeel uit van het NS concern. Nu zijn we onderdeel van de Engelse DeltaRail Group met meer dan 650 medewerkers en werkzaam in tientallen landen. De Nederlandse vestiging in Utrecht telt 100 medewerkers.

Ingezonden persbericht