Ingezonden persbericht


Persbericht, 26 maart 2007

Benefietavond haalt ¤ 315.440,- op voor de Stichting Spieren voor Spieren

Spieren voor Spieren Gala in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam daverend succes!

Vrijdagavond 23 maart verzamelden zich meer dan vierhonderd genodigden uit het bedrijfsleven, de media en de sportwereld in de Van Nelle Ontwerpfabriek Rotterdam op het Spieren voor Spieren Gala 2007. Doel van de avond was om zoveel mogelijk fondsen te genereren ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek om spierziekten de wereld uit te helpen.

Het Gala, met als thema; Sport en Spieren, was niet alleen een groot succes door de fantastische opbrengst, maar ook de unieke locatie en de vele optredens maakten de avond compleet. Gastheer van de avond was Humberto Tan. Gedurende de avond kondigde hij een keur van bijzondere artiesten aan. Zo traden o.a. The Dutch Cher, oud-turnster Renske Endel met haar Corpus Acrobatic Theatre, cabaretier Coen Jutte en de coverband Bob en the Blue Band op. Ambassadeur van de Stichting, Louis van Gaal opende de avond en Lily Kenter vertelde Humberto en de aanwezige gasten over haar leven met een spierziekte. Veilingmeester van de avond was Jop Ubbens van veilinghuis Christie's. Als bijzondere verrassing boden Ajax, Feyenoord, PSV, AZ en Frank de Boer een extra veilingstuk aan.

De Stichting Spieren voor Spieren
De Stichting Spieren voor Spieren zet zich in voor kinderen met een spierziekte. Truus Opmeer en Louis van Gaal treden op als ambassadeurs van de Stichting. Vele topsporters helpen mee aan het creëren van een breed maatschappelijk draagvlak door het geven van meer bekendheid aan het verschijnsel spierziekte.

Duizenden kinderen in Nederland lijden aan één van de 600 verschillende spierziekten. Soms minder ernstige, maar vaak een spierziekte waarbij het zelfstandig functioneren steeds minder wordt en uiteindelijk beweging onmogelijk is. Meer informatie over de Stichting Spieren voor Spieren kunt u vinden op www.spierenvoorspieren.nl

Achtergrondinformatie (