Ingezonden persbericht


Nieuwe USB-stick van Apacer: de perfecte mix tussen lifestyle en technologie

Sexy Handy Steno AH520 bekroond met Good Design Award (G-Mark)

Amsterdam, 26 maart 2007 - Een USB-stick als chique accessoire. De Handy Steno AH520 van Apacer is de eerste high-performance USB-stick met een hippe look. De AH520 is baanbrekend ontworpen zonder kap en met een magnetisch, in leer uitgevoerd afsluitriempje. Bovendien is de sexy stick verkrijgbaar in vier kleuren en daardoor eenvoudig te combineren met kledingoutfits. Zijn chique uiterlijk is niet het enige waardoor de AH520 zich onderscheidt. Zo blinkt de USB-stick ook uit qua prestaties. Een grote opslagcapaciteit van maximaal 8GB en een supersnelle USB-interface maken de AH520 dé ideale opslagoplossing voor modebewuste consumenten die grote bestanden altijd bij zich willen hebben.

"Consumenten willen vandaag de dag zowel kwaliteit als stijl. Daarom hebben wij de AH520 voorzien van een stijlvol uiterlijk en toptechnologie voor de beste prestaties", zegt C.K. Chang, Product Director bij Apacer. Voor zijn revolutionaire design ontving de USB-stick onlangs dan ook de Good Design Award. Apacer heeft deze award al eerder ontvangen en grote namen als LaCie, Samsung, Pioneer en Apple gingen het bedrijf voor. De Good Design Award wordt toegekend aan bedrijven die een goed design weten te combineren met techniek.

Fit to Your Outfit
Wanneer de AH520 afgesloten is met de leren afsluitriem, kunnen gebruikers de geruite naamplaat vervangen door één met een andere kleur. Zo is de stick altijd goed te combineren met verschillende outfits. De magnetische riem van de AH520 is te verkrijgen in vier verschillende kleuren: rood, blauw, groen en oranje. Elke kleur vertegenwoordigt een andere opslagcapaciteit, van 1GB tot 8GB.

De USB-adapter van de AH520 is in de afgesloten stand naar binnen geschoven en daardoor extra goed beschermd. Als de gebruiker de magnetische sluiting opent, valt de USB-adapter vanzelf uit de stick. Daardoor is deze snel en eenvoudig op pc's aan te sluiten. Chang: "De USB-stick is geheel ontworpen volgens het 'Lock and Link'-principe: het gekleurde afsluitriempje heeft een magneet aan het uiteinde. Hierdoor kan de AH520 aan elk metalen onderdeel van kleding, meubilair of computers vastgeplakt worden. Bovendien is het kwijtraken van afdekkapjes - een veelvoorkomend probleem bij standaardsticks - voorgoed verleden tijd dankzij het magnetische riempje." Ook heeft de USB-stick een supersnelle dataleessnelheid van 36MB/s en een dataopslagsnelheid van 20MB/s. Hiermee besparen gebruikers tijd bij het opslaan en openen van grote bestanden. Dit maakt de AH520 de ideale USB-stick voor consumenten die vaak omvangrijke bestanden moeten down- of uploaden.

Luchtverfrissend design
Apacer brengt ook een optioneel extension docking station voor de AH520 op de markt, die bovendien werkt als een innovatief luchtverfrissingssysteem. Door de stick in dit docking station te plaatsen, wordt een anionzender in werking gesteld. Deze zender zuivert schadelijke positief geladen deeltjes uit de lucht, die elektrische apparatuur afgeeft. Zo zorgt het USB-dock ervoor dat gebruikers altijd werken in een frisse en gezonde omgeving.

Zonder twijfel is de Handy Steno AH520 de eerste van een nieuwe generatie USB-sticks, die voldoet aan alle behoeften van de moderne consument. Het is naast een USB-stick ook een accessoire waarmee men gezien wil worden. De AH520 ligt momenteel in de winkel. De winkelprijzen zijn zeer concurrerend. De rode 1GB-versie kost rond de 32 euro, terwijl de oranje 8GB-versie voor 123 euro te koop is. Genoemde prijzen zijn inclusief btw.

Over Apacer
Apacer Technology, Inc. is wereldwijd marktleider in memory-modules en digitale storage voor research en development van hardware en software. Apacer richt zich op het opslaan, reproduceren en bewaren van alle soorten digitale data. Daardoor kan het bedrijf klanten de beste memory-producten en -diensten bieden, oftewel 'Access the best'. Apacer is wereldwijd een van de grootste leveranciers van DRAM-modules. Uiteraard beschikt het bedrijf over een uitgebreid ondersteunend netwerk voor distributeurs, Original Equipment Manufacturers (OEM's) en eindgebruikers. De digitale memory-modules van Apacer staan bekend om hun uitstekende prestaties, betrouwbaarheid en betaalbaarheid. Daarnaast biedt het bedrijf mobile entertainment-apparaten die alledaagse digitale content kunnen afspelen, opnemen, delen en opslaan. Voor meer informatie: www.apacer.com.

Over de Good Design Award
De "Good Design Award" is in 1957 opgezet door de Japan Industrial Design Promotion Organization (JIDPO). Het unieke G-Mark is een belangrijk keurmerk geworden, mede doordat 65% van de Japanse consumenten hierdoor hun aankopen laten bepalen. De criteria voor het verkrijgen van het G-Mark-keurmerk zijn niet alleen de stijlvolle kwaliteiten, elegantie en vernieuwing, maar ook het milieuvriendelijk produceren, bedieningsgemak, veiligheid en comfort. Daarnaast moet het product natuurlijk voldoen aan de behoeften van de gebruiker, een goede prijs-prestatieverhouding neerzetten en de volledige functionaliteit waarborgen. Het doel van de Good Design Award is het informeren van het publiek over hoogwaardige designproducten die de kwaliteit van het leven kunnen verbeteren.