Ingezonden persbericht


Persbericht

SWsoft introduceert standaard voor betere levering van Hosted SaaS-applicaties

Application Packaging Format biedt algemeen ontwikkelingsplatform

Herndon, USA, 26 maart 2007 - SWsoft, een erkend leider op het gebied van software voor serverautomatisering en -virtualisatie, introduceert vandaag nieuwe specificaties voor het 'packagen' van hosted applicaties. Service providers kunnen hun klanten hierdoor een grotere variëteit aan applicaties bieden en independent software vendors (ISV's) kunnen hosted applicaties leveren aan meer eindgebruikers.

Het Application Packaging Format is een onderdeel van SWsoft's OPEN FUSION-initiatief en maakt het eenvoudiger voor de hosting-industrie om te profiteren van de groeiende software-as-a-service (SaaS)-markt. Volgens Gartner Inc. zal de wereldwijde SaaS-markt tegen 2011 gegroeid zijn tot een waarde van $19,3 miljard, drie maal zoveel als de $6,3 miljard in 2006. 1

Door de intensieve ontwikkeling en integratie-eisen bieden service providers op dit moment relatief weinig hosted applicaties aan. ISV's worden hierdoor weinig geprikkeld om hosted applicaties te creëren die moeilijk verkopen, terwijl de klant een beperkte keuze in applicaties heeft. De nieuwe specificaties bieden ISV's een uniform platform voor het eenvoudig creëren van applicaties die geen bijkomende integratie door service providers vereisen.

"Door een algemeen, open platform voor hosted applicaties te introduceren, hopen we de ontwikkeling van nieuwe applicaties, die door elke service provider kunnen worden geleverd, te stimuleren", aldus Serguei Beloussov, CEO van SWsoft. "De specificaties zijn gebaseerd op ons OPEN FUSION-initiatief, waarmee een nieuwe generatie vergaand geïntegreerde diensten mogelijk wordt. Het betekent een enorme groei van de zakelijke mogelijkheden voor de gehele hosting-markt - van onafhankelijke softwareontwikkelaars en ISV's tot hosting leveranciers en hun klanten."

SWsoft stimuleert adoptie van standaarden
Om de adoptie van standaarden door de industrie te versnellen zijn de Application Packaging Format-specificaties gratis beschikbaar via het SWsoft Developer Network (SWDN): http://swdn.swsoft.com/r/docs/package-format-specification-0.1-draft1/package-format-specification-0.1-draft1.html. Het format wordt ondersteund in de komende versies van het SWsoft Plesk control panel en de PEM datacenter automation software.

SWsoft zal eveneens een site-applicatie certificering starten als onderdeel van het OPEN FUSION-certificeringsprogramma, met daarin zowel de basis- als geavanceerde vereisten op basis van het Application Packaging Format.

OPEN FUSION
OPEN FUSION is een technologie-initiatief van SWsoft dat tot doel heeft alle producten van SWsoft naar één platform te migreren en de integratie van uiteenlopende systemen, applicaties van derden en custom en in-house systemen te stimuleren. Het OPEN FUSION-platform maakt geoptimaliseerde levering van SaaS- en traditionele hosting-diensten mogelijk zodat ISV's en service providers de marktkansen volledig kunnen benutten.

Over SWsoft
SWsoft is een wereldwijd leider op het gebied van software voor serverautomatisering en -virtualisatie. Meer dan 10.000 klanten in ruim 100 landen vertrouwen op de bewezen prestaties en beheermogelijkheden van SWsoft's producten voor het optimaliseren van hun IT-infrastructuur. De onderneming is opgericht in 1999 en heeft vestigingen in Noord-Amerika, Europa en Azië.

Ingezonden persbericht