Provincie Utrecht

Utrecht en de gemeente Bunnik ondertekenen convenant Actieprogramma Cultuurbereik

Provincie Utrecht en de gemeente Bunnik ondertekenen convenant Actieprogramma Cultuurbereik

24-3-2007 -

Meer mensen betrekken bij cultuur

Op woensdag 28 maart 2007 ondertekenen de gedeputeerde van de provincie Utrecht en de wethouder cultuur van de gemeente Bunnik het convenant Actieprogramma Cultuurbereik 2005-2008. Het programma is er op gericht, dat zoveel mogelijk inwoners van de gemeente Bunnik participeren in kunst en cultuur. Als maker, als bezoeker of als recreant. Het kost kleinere gemeenten vaak veel inspanningen om een bloeiend kunst- en cultuurbeleid te ontwikkelen. De provincie Utrecht ondersteunt de gemeente met advies, (mede-) financiering, kennis en deskundigheid.

De afgelopen maanden is het convenant voorbereid met als onderdeel een concreet projectvoorstel.

Doel van het project is om in goed overleg met alle betrokken partijen in het veld een meerjarige cultuurnota voor een samenhangend lokaal kunst- en cultuurbeleid voor te bereiden en op te stellen. Een ander onderdeel van het project is om tenminste één nieuwe activiteit te ontwikkelen.

Een samenhangend kunst- en cultuurbeleid zal een bijdrage leveren aan de bevordering van de leefbaarheid en de sociale cohesie in de gemeente Bunnik. Cultuur heeft een ontmoetingsfunctie en zal daardoor inwoners meer kunnen betrekken bij hun dorp of gemeente. Kortom kunst en cultuur als bindmiddel.

Het convenant wordt ondertekend door gedeputeerde, de heer J.H. Ekkers, namens de provincie Utrecht en wethouder, mevrouw S.B.M. Rinsma, namens de gemeente Bunnik.

Voor meer informatie
Gemeente Bunnik: Jane Kusters, tel (030) 65 94 868 of j.kusters@bunnik.nl of Frans de Groot, tel. (030) 65 94 862 of f.d.groot@ bunnik.nl
Provincie Utrecht: Mariëtte Hilkemeijer, tel (030) 25 82 015 of M.Hilkemeijer@provincie-utrecht.nl

Meer informatie: Mariette Hilkemeijer, telefoon 030 2582015