Ingezonden persbericht


Voetbalcoach Mario Been in comité van aanbeveling Stichting Dierenhulp Venezuela

Mario Been: "Ik ben blij dat ik iets terug kan doen "

Apeldoorn - Als voetballer was hij de jongen uit de straat, die op het pleintje voetbalde. Die normale gozer uit de buurt die bereikbaar was voor iedereen. Hij had het genoegen te voetballen bij grote clubs o.a. met Johan Cruijff . Na zijn actieve carrière als speler begon hij aan een trainersloopbaan. Eerst bij de jeugd van Excelsior, later als assistent bij Feyenoord onder leiding van Bert van Marwijk, het belofteteam van Feyenoord, om een jaar later de hoofdmacht van Excelsior naar het kampioenschap te leiden. En sinds dit seizoen verantwoordelijk voor het team van NEC Nijmegen.

Naast zijn passie voor voetbal is Mario een dierenvriend. Sinds enige tijd heeft hij zich verbonden aan Stichting Dierenhulp Venezuela. Een vrijwilligersorganisatie die sinds tien jaar twee dierenklinieken en twee dierenasiels runt in Venezuela. Maar inmiddels ook dierenprojecten op de Antillen, Griekenland en Spanje steunt. Projecten voor zwerfdieren en dieren die veelal ernstig mishandeld zijn.

Mario hierover: "Nadat ik in contact kwam met deze organisatie was voor mij duidelijk dat ze enorm goed werk verrichten. Met name het ter plekke steriliseren om meer dieren te voorkomen, vind ik erg belangrijk. Want je kunt wel dieren helpen maar als je niets doet aan de voorkoming van nog meer dieren is het dweilen met de kraan open. Ook de voorlichting aan de kinderen spreekt mij enorm aan, want die zijn toch de toekomst van het land en hebben het straks voor het zeggen. De wijze waarop Dierenhulp Venezuela is ontstaan, vind ik indrukwekkend. De oprichter had een belofte gemaakt aan zijn overleden hond dat hij zwerfdieren zou helpen waar dan ook. En die belofte heeft hij ingelost. Het zijn daarnaast doeners en gelet op mijn Feyenoord-achtergrond en de lijfspreuk 'Geen woorden maar daden'is dat iets dat ik kan waarderen. Ik ben blij dat ik als publiek persoon iets terug kan doen op deze wijze. Mensen moeten eens beseffen dat dieren geen gebruiksartikelen zijn maar levende schepsels. Daarom ben ik blij dat ik deel uitmaak van het comité van aanbeveling. "

Ook Stichting Dierenhulp Venezuela is blij met zijn toetreding. "Mario is een (h) eerlijk mens. En hij bewijst dat hij is wie hij is, die nuchtere no nonsense trainer, wars van kapsones en met het hart op de juiste plaats", aldus initiatiefnemer Mark Vos van Dierenhulp Venezuela.

Meer informatie over de vrijwilligersprojecten leest u op www.dierenhulp.nl Hier ziet u ook de speciale veiling van tal van objecten beschikbaar gesteld speciaal voor de zwerfdieren. De gehele opbrengst zal gebruikt worden voor het sterilisatie project.



Ingezonden persbericht