Ingezonden persbericht


F5 en Microsoft bieden IT-professionals beter inzicht in hun application delivery-netwerken

OEM-overeenkomst resulteert in nieuw F5-platform met Microsoft System Center Operations Manager 2007 voor optimalisatie applicatie-infrastructuren

Amersfoort, 26 maart 2007 - Microsoft Corp. en F5 Networks, Inc. hebben een Original Equipment Manufacturer-overeenkomst (OEM) gesloten. Volgens deze overeenkomst integreert F5 de beheeroplossing Microsoft System Center Operations Manager 2007 in zijn eigen beheer-appliance. Het nieuwe F5 ControlPoint-platform verzamelt, analyseert en rapporteert alle gegevens van het brede aanbod van F5-apparatuur voor applicatieoptimalisatie, -beschikbaarheid en -beveiliging.

"F5 wil klanten ondersteunen bij het proactieve beheer van hun steeds dynamischer applicatieomgeving. Dat doen we door ze dieper inzicht te geven in de vitale onderdelen van hun netwerkactiviteiten", zegt Fred Noordam, Country Manager Nederland bij F5. "In samenwerking met Microsoft proberen we dat doel te bereiken. Naast een flexibele architectuur en gebruiksgemak is Microsoft System Center Operations Manager 2007 in staat om ook apparatuur die niet op Windows gebaseerd is, zoals F5-oplossingen, efficiënt te beheren. Dat is inmiddels bewezen met meer dan 12.000 wereldwijde implementaties, onder andere bij zeer grote ondernemingen."

Deze overeenkomst met F5 is de eerste keer dat Microsoft een OEM-licentie heeft verstrekt voor een beheer-appliance die is uitgerust met zijn System Center Operations Manager. "IT- en businessprofessionals hebben te maken met een groeiend aantal apparaten, services, veranderingen en eisen binnen hun zakelijke omgeving", aldus Larry Orecklin, algemeen directeur System Center-Marketing bij Microsoft. "Het marktleiderschap van F5 op het gebied van application delivery binnen netwerken en hun klantgerichte strategie sluiten volledig aan op onze complete beheeroplossingen. Samen helpen we klanten om de toenemende complexiteit binnen netwerken te beheren en de juiste services te kunnen bieden. Tegelijkertijd houden we de flexibiliteit en de kosten nauwlettend in de gaten. Het ControlPoint-platform is een strategische uitbreiding op onze oplossingen. Zeker als het gaat om het leveren van deze complete IT-services."

ControlPoint integreert naadloos met de Microsoft System Center Operations Manager 2007-software via de krachtige iControl Application Programming Interface (API) van F5. Het nieuwe platform zal naar verwachting eind 2007 op de markt komen en biedt netwerkbeheerders, applicatiearchitecten en ontwikkelaars één centrale en gebruikersvriendelijke tool. Bovendien kunnen medewerkers van verschillende divisies de prestaties van de F5-producten eenvoudig monitoren.

ControlPoint zet complexe data over prestaties om in informatie op basis waarvan gebruikers concrete actie kunnen ondernemen. Dit resulteert in een verbeterde capaciteitsplanning, snellere diagnosestelling en automatische en snelle reacties op netwerkproblemen. Bovendien kunnen klanten met de Windows PowerShell specifieke taken voor de F5-apparatuur eenvoudig automatiseren via de iControl-interface.

"Deze overeenkomst is een logische keuze voor beide partijen en speelt in op de toenemende vraag naar beter inzicht in de prestaties en beschikbaarheid van applicatie-infrastructuren", zegt Tim Grieser, Vice-President System Management Software-onderzoek van IDC. "ControlPoint biedt verbeterde transparantie van netwerkinfrastructuren door de combinatie van de strategische positie van F5-oplossingen en het complete overzicht dat Microsoft biedt. Dit leidt tot bruikbare informatie om problemen met de servicekwaliteit van applicaties te identificeren en aan te pakken."

ControlPoint is uitgerust met een console voor de grafische weergave van alle F5-apparatuur binnen een netwerk en hun onderlinge verbanden. Verder biedt het platform real-time gegevens over de prestaties en capaciteit van deze apparaten, en over de applicaties die ze ondersteunen. Door de automatische scriptopties kan ControlPoint dynamische taken uitvoeren op basis van de operationele omstandigheden van een applicatie of netwerk. Daarbij wordt de historie ook behouden. Als er bijvoorbeeld een vertraging van een applicatie plaatsvindt, wordt deze automatisch aangepast om het prestatieniveau te behouden. Op die manier ervaren gebruikers geen storing of vertraging.

De combinatie van Microsoft System Center Operations Manager 2007 en de centrale beheeroplossing voor apparatuur en configuraties van F5 biedt klanten een complete monitor- en beheeroplossing. F5 blijft Enterprise Manager verder verbeteren om de kosten voor bedrijfsactiviteiten te verminderen en de controle over applicatienetwerken verder te vergroten.

Over F5 Networks
F5 Networks is wereldwijd toonaangevend in Application Delivery Networking. Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. Zo halen bedrijven het maximale uit gedane investeringen. Door intelligentie en beheerbaarheid toe te voegen aan het netwerk, optimaliseert F5 applicaties, waardoor deze sneller werken en minder capaciteit nodig hebben. De uitgebreide F5-architectuur integreert applicatieoptimalisatie met applicatie- en netwerkbescherming op een intelligente manier en biedt zo applicatiebetrouwbaarheid op één universeel platform. Meer dan 10.000 organisaties en serviceproviders vertrouwen op F5 voor het draaien van hun applicaties. Het hoofdkwartier van F5 is gevestigd in Seattle, Washington (VS). F5 Networks is in Nederland gevestigd in Amersfoort. Meer informatie: www.f5.com.