Politie Twente

Persberichten Politie Twente 26 maart 2007

Snelheidscontroles bij wegwerkzaamheden A35

Almelo /Azelo

De politie Twente gaat komende maanden extra controleren op snelheid tijdens de wegwerkzaamheden van Rijkswaterstaat op de A35 tussen Almelo en Azelo. Één rijbaan is afgesloten voor het verkeer. De tijdelijke snelheid van 70 kilometer per uur geldt binnen het werkvak van Rijkswaterstaat. Omdat de rijbaan smal is en voorzien van bochten wordt ook na werktijden gecontroleerd. De werkzaamheden duren tot augustus. Met deze controles hoopt de politie Twente bij te dragen aan een veilige werkomgeving voor de werknemers van Rijkswaterstaat en de verkeersveiligheid.

Weer bestuurders onder invloed van alcohol op maandagochtend

Fleringen, Hengelo

De politie Twente heeft vanochtend, maandag 26 maart 2007, tussen 6.00 uur en 8.00 uur een alcoholcontrole gehouden. De controle vond plaats op de Ootmarsumseweg in Fleringen en de Deurningerstraat in Hengelo. Daar werden steekproefsgewijs bestuurders van diverse voertuigen gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Van de 223 gecontroleerde bestuurders werden drie bestuurders aangehouden. Op het politiebureau blies één bestuurder net onder de toegestane limiet van 0,5 promille. Hij werd in vrijheid gesteld en kreeg geen proces-verbaal. Een 47-jarige man uit Oldenzaal had een promillage van 0,6. Hij kreeg een rijverbod van één uur opgelegd. Een 26-jarige bestuurder had een promillage van 0,9. Hij moest drie uren zijn auto laten staan. Tegen beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Restalcohol

De politie Twente wil door deze controles bestuurders bewust maken van zogenaamde 'restalcohol'. De lever doet 1 á 1,5 uur over de afbraak van 1 standaardglas alcohol. Wanneer een bestuurder die avond ervoor 8 glazen drinkt, is de lever dus 8 tot 12 uur bezig om de alcohol af te breken. Dit betekent dat de bestuurder na een avondje stevig drinken 's ochtends nog steeds te veel alcohol in het bloed kan hebben. (07-038735)

Motorrijder aangereden door automobilist

Haaksbergen

Een 36-jarige motorrijder uit Haaksbergen werd zondagmiddag 25 maart om ongeveer 16.25 uur aangereden door een 51-jarige automobilist uit Hengelo. Deze laatste wilde vanuit parkeerstand keren op de Goorsestraat in Haaksbergen en zag daarbij de motorrijder over het hoofd die hem van achteren naderde en vanuit de richting van de Frankenhuisrotonde kwam. Een aanrijding was het gevolg en de motorrijder werd ter plaatse door ambulance personeel onderzocht. Hij hoefde niet te worden overgebracht naar het ziekenhuis. De beide voertuigen waren dusdanig beschadigd dat beide moesten worden afgesleept. (07-038563)

Automobilist veroorzaakt onder invloed eenzijdige aanrijding en rijdt door

Enschede

Getuigen gaven door dat op de hoek Het Leunenberg - Wesselerbrinklaan in Enschede een witte auto over de middenberm was gereden en aan de andere zijde over een metalen hekwerk was gegaan en tegen een boom tot stilstand was gekomen. In eerste instantie waren de twee inzittenden, een man en een vrouw weggelopen maar de man was even later teruggekomen en had de auto een eindje verderop op een parkeerplaats neergezet en was weer naar de vrouw gelopen. De man en de vrouw, Enschedeers van 32 en 19 jaar, werden lopend op Het Leunenberg door politiemensen aangetroffen. Zij ontkenden in eerste instantie dat ze iets met de auto te maken hadden. Toen echter na gevraagd te hebben om zijn zakken leeg te maken de autosleutel uit de broekzak van de man kwam, bekende deze dat hij inderdaad had gereden en de aanrijding had veroorzaakt. Hierop is hij aangehouden en aan het bureau werd hem de ademanalyse afgenomen met als resultaat 1.3 promille. Het rijbewijs van de 32-jarige is ingevorderd en de nodige processen-verbaal zullen worden opgemaakt. (07-038452)

Veroorzaakster aanrijding blijkt behoorlijk onder invloed

Enschede

Rijdend over de Laaressingel in Enschede viel zondagmiddag 25 maart omstreeks 15.45 uur, surveillerende politiemensen het slingerende rijgedrag van een automobiliste op. De politiemensen keerden en in de korte tussentijd zag de automobiliste, naar later bleek een 40-jarige vrouw uit Gorredijk, kans om een passerende auto van een 70-jarige Enschedese en een geparkeerde auto van een 32-jarige bewoner van de Laaressingel te raken. Toen de politiemensen ter plaatse kwamen werd al snel de oorzaak van haar rijgedrag ontdekt, alcoholgebruik. Aan het bureau wees de ademanalyse 1.48 promille uit en haar rijbewijs werd ingevorderd. De nodige processen verbaal worden opgemaakt. (07-038532)

Geen voorrang verlenen en onder invloed doorrijden

Enschede

Zondagavond 25 maart om ongeveer 22.40 uur werd een aanrijding gemeld op de kruising Heidevlinder - Gronausestraat in Enschede. Een 45-jarige automobilist uit Enschede had rijdend op de Gronausestraat geen voorrang gekregen van een naar later bleek 26-jarige plaatsgenoot. Deze laatste was na de aanrijding zonder te stoppen doorgereden. De 45-jarige was achter de veroorzaker aangereden en had ondertussen de politie gewaarschuwd. Op de Dr. Stamstraat in Glanerbrug kon de 26-jarige worden aangehouden. Hij bleek behoorlijk aan bachus te hebben geofferd en werd meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 1.8 promille uit. Ook van deze bestuurder is het rijbewijs ingevorderd en zullen de nodige processen-verbaal worden opgemaakt. (07-038642)

Proces-verbaal na storten illegaal afval

Hengelo

Zondagavond 25 maart werd door een aantal politiemensen samen met buurtbewoners weer gecontroleerd op het illegaal storten van vuil bij de diverse vuilcontainers in de wijk Hengelose-Es Noord. Tussen 18.00 en 21.00 uur werden twee personen aangetroffen die illegaal vuil aan het storten waren op plaatsten waar het niet was toegestaan voor hen. Bij de stortcontainer aan de Jan Voermanstraat werd door een bewoner van een andere straat vuil gestort en door een bewoner van de Jan Tooropstraat werd grof vuil geplaatst naast de container in zijn straat. Beide voorvallen zijn verboden en tegen de beide bewoners wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-038632)

49 winkelruiten of winkelgevels bekrast dan wel beklad

Hengelo

Gisteren, zondagmorgen 25 maart, werd bekend dat in het centrum van Hengelo 49 winkelruiten cq winkelgevels bekrast dan wel beklad zijn met een zogenaamde tag. De tags zijn vermoedelijk in de nacht van vrijdag op zaterdag jl. al aangebracht. De tags, de "handtekening" van een persoon die deze aanbrengt als graffiti, hebben allemaal als afbeelding "RGB" of "Noe". Door het aanbrengen van de tags op met name de winkelruiten is een behoorlijke schade ontstaan. Hoe groot deze schade is, is nog niet bekend. De politie is begonnen met een inventarisatie maar is voor het oplossen van een en ander ook afhankelijk van getuigen die mogelijk iets hebben gezien of die weten wie deze tags gebruikt. Deze mensen worden dan ook verzocht contact op te nemen met de afdeling Hengelo-Centrum/Zuid onder nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (07-038461)

Automobilist is behoorlijk onder invloed en mag rijbewijs inleveren

Westerhaar

Surveillerende politiemensen viel zondagavond 25 maart om ongeveer 23.55 uur het rijgedrag op van een automobilist op de De Hollandergraven in Westerhaar. De auto werd aan de kant gezet en toen bleek dat de bestuurder, een 46-jarige Almeloër, behoorlijk aan bachus had geofferd. De ademanalyse aan het bureau wees 1.75 promille uit en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-038651)

Jan Camphuis / Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --