Uitnodiging persbijeenkomst Taskforce Jeugdwerkloosheid

26.03.2007 / 14:00 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Taskforce jeugdwerkloosheid

Taskforce jeugdwerkloosheid

Uitnodiging persbijeenkomst Taskforce Jeugdwerkloosheid

Wanneer 26 maart 2007, 11.00 - 12.00 uur

Waar Sociëteit De Witte Plein 24, Den Haag

Onderwerp Beroeps- en studiekeuze

Donner: Blijvende aandacht kabinet voor aanpak jeugdwerkloosheid Donner: 'Vermorsing'talent door verkeerde studiekeuze negatief voor kenniseconomie Meer aandacht voor beroeps- en studiekeuze keihard nodig Bijna 60 procent vmbo-leerlingen weet niet of ten dele wat ze willen worden 10 procent leerlingen wil op het vmbo al overstappen naar andere opleiding

Gebrekkige beroeps- en studiekeuze kunnen voortijdig schoolverlaten tot gevolg hebben. En dat wil de Taskforce voorkomen. Redenen genoeg voor een multimediale campagne over beroeps- en studiekeuze met als thema Kiezen moet (je) kunnen. Het ministerie van OCW is een belangrijke partner in de campagne.

De Taskforce wil met de campagne niet alleen leerlingen, maar ook managers, decanen, mentoren en ouders doordringen van de urgentie tijdig en goed na te denken over beroeps- en studiekeuze.

De campagne omvat posters op vmbo-scholen, radiospotjes, advertenties, artikelen in media die door leerkrachten en ouders worden gelezen en banners op internet.

Een bustoer doet van 26 maart t/m 26 april 14 vmbo-scholen in Nederland aan. Docenten, decanen en leden van ouderraden van alle vmbo-scholen in Nederland worden uitgenodigd aan de bustoer deel te nemen. In de bus krijgen zij inzicht in de succesvolle aanpak van beroeps- en studiekeuze. Van deze 'good practices'zijn een publicatie en dvd gemaakt die alle bezoekers van de bus ontvangen.

Programma persbijeenkomst

minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid geeft zijn visie op de aanpak van de jeugdwerkloosheid door het nieuwe kabinet en de noodzaak in de Nederlandse kenniseconomie 'vermorsing' van talent door verkeerde beroeps- en studiekeuzen tegen te gaan;

voorzitter Hans de Boer van de Taskforce Jeugdwerkloosheid geeft een toelichting op de ernst van de situatie rond beroeps- en studiekeuze en gaat in op de maatregelen die nodig zijn om het tij te keren.

Lokatiedirecteur De heer K.J.F. Bun, algemeen directeur bestuur Scholengroep Zuid-west Den Haag is beschikbaar voor vragen na afloop van de bijeenkomst. Hij brengt ook twee leerlingen mee.

Aanmelden

U kunt zich voor de persconferentie aanmelden bij de Taskforce Jeugdwerkloosheid

Ria van der Steen, woordvoerder
M. 0618 306517
E. mvdsteen@minszw.nl