Politie Gelderland-Midden

Duivenaar aangehouden na bedreiging kinderen

Publicatiedatum: 26-3-2007 14:24:09

DUIVEN - De politie heeft zondagmiddag omstreeks kwart over vier een 54-jarige man uit Duiven aangehouden wegens bedreiging. De man zou met een mes achter enkele buurtkinderen aangerend hebben. Ook zou hij hen hebben bedreigd. De politie heeft de man even later in zijn woning aan kunnen houden en meegenomen naar het bureau. Bij zijn aanhouding bleek de Duivenaar een schaar bij zich te hebben. In zijn woning hebben agenten later een mes in beslag genomen dat mogelijk bij de bedreiging zou zijn gebruikt. Waarom de man de kinderen zou hebben bedreigd is nog onduidelijk en wordt nader onderzocht. De Duivenaar zit nog vast. (07-046106)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden na huiselijk geweld en belediging
Publicatiedatum: 26-3-2007 14:23:16

ANDELST - Een 38-jarige man uit Eindhoven is donderdagavond in Duiven door de politie aangehouden wegens belediging van agenten. Bovendien wordt de man verdacht van mishandeling. Omstreeks half acht kreeg de politie een melding binnen van huiselijk geweld in een woning in Andelst. Toen agenten daar aankwamen troffen zij een vernielde ruit aan. In de woning werd de Eindhovenaar aangetroffen en zijn ouders. In de woning bleken ook diverse vernielingen te zijn aangericht. Volgens de moeder was zij ook door haar zoon geslagen. Bij binnenkomst begon de Eindhovenaar gelijk de agenten uit te schelden. Hierop is de man aangehouden. De man was vermoedelijk ook onder invloed van alcohol. De aanleiding tot de ruzie zou te maken hebben met het alcoholgebruik van de Eindhovenaar. Toen de man had aangegeven met zijn auto weg te willen hadden zijn ouders de autosleutels afgepakt. De man is na verhoor weer vrijgelaten. Justitie beslist verder wat er met hem gebeurt.
(07-046129)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Motorrijder gewond na aanrijding

Publicatiedatum: 26-3-2007 14:21:28

BEMMEL - Een 61-jarige motorrijder uit Hellendoorn is zondagmiddag gewond geraakt na een aanrijding in Bemmel. De man reed over de Waaldijk in de richting van de Sportlaan. In een bocht kwam hij volgens getuigen in de slip. Hij raakte de controle over zijn motor kwijt en kwam in botsing met een tegenligger, een 37-jarige automobiliste uit Haalderen. De motorrijder kwam hierdoor ten val. Hij is per ambulance naar het Rijnstate ziekenhuis Arnhem vervoerd. Volgens de politie was er geen alcohol in het spel. (07-046025)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken man gewond bij eenzijdig ongeval

Publicatiedatum: 26-3-2007 14:20:38

ZEVENAAR - Een 55-jarige automobilist uit Duiven is zondagavond in Zevenaar gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De man reed omstreeks zeven uur over Methen, komende uit de richting van Zevenaar. Door nog onbekende oorzaak verloor hij de macht over het stuur en botste tegen een boom. Toen de politie ter plekke kwam, bleek al snel dat er alcohol in het spel was. De man sprak met een dubbele tong en rook naar alcohol. De Duivenaar is met klachten aan hoofd en nek naar het ziekenhuis gebracht. Daar is ook bloed afgenomen voor een bloedproef. In afwachting van de uitslag daarvan werd het rijbewijs van de man ingevorderd.
(07-046119)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---