AutoRai

Nederlandse premières nieuwe Mazda2 en de Mazda3 CiTD hp op AutoRAI 2007

(3/26/2007)
Mazda presenteert op de AutoRAI 2007 in Amsterdam twee Nederlandse primeurs: de geheel nieuwe Mazda2 Hatchback en de belangrijke Mazda3 2.0 CiTD hp met extra sterke common rail turbodieselmotor.

De geheel nieuwe Mazda2 Hatchbackâ compact, licht en leuk Mazda koos op de AutoSalon van Genève 2007 voor de wereldprimeur van een nieuwe telg in het B-segment, omdat deze klasse vooral in Europa sterk aan populariteit wint. De auto staat op de AutoRAI 2007 en beleeft daarmee zân Nederlandse première. De nieuwe Mazda2 Hatchback is geen opgefriste versie van het huidige model maar de eerste Mazda van de nieuwste generatie die de doorontwikkeling van âZoom-Zoomâ laat zien. De op alle fronten vernieuwde Mazda2 bevestigt het Mazda-DNA, tilt rijkwaliteiten in het B-segment naar een hoger niveau en voldoet aan alle actuele normen voor milieu en veiligheid. Een stijvere carrosserie en toepassing van sterkere staalsoorten maken de nieuwe Mazda2 niet alleen veiliger en stiller, maar hebben er ook toe bijgedragen dat deze versie 100 kg lichter is dan zijn voorganger, wat uiteraard gunstig is voor het verbruik.

De elegante en dynamisch getekende Mazda2 laat zich onmiskenbaar als een Mazda herkennen en het verfrissende interieur is een combinatie van innovatieve contouren en visuele beweging. De hoge plaatsing van de schakelpook en het slimme dashboardkastje met tijdschriftenrek zijn slechts enkele voorbeelden van de grote functionaliteit van deze nieuwkomer.

De nieuwe Mazda2 is in eerste instantie verkrijgbaar in drie benzineversies: een 1.3-liter met 75 pk, een 1.3-liter versie met 84 pk en een 1.5-liter met een vermogen van 103 pk. Alle motorversies reageren vlot op bewegingen van het gaspedaal en bieden naast geweldig rijplezier een brandstofverbruik dat tot de laagste in zijn klasse behoort. Over enkele maanden volgt de Europese marktintroductie van een 1.4-liter dieselmotor.

Mazda3 CiTD hp (high power) â nieuwe, sportieve dieselversie Op de AutoRAI 2007 zorgt de nieuwe en krachtige 2.0-liter common-rail dieselversie van Mazdaâs succesnummer, de Mazda3, voor de tweede Nederlandse primeur van Mazda tijdens deze show. Deze dieselversie koppelt sportieve rijeigenschappen aan een laag verbruik, wat de in Europa geliefde Mazda3 ongetwijfeld nog populairder zal maken. Het hoge koppel van 360 Nm bij slechts 2000 t/min (een van de hoogste in het segment) en het vermogen van 105 kW/143 pk bij 3500 t/min bezorgen de vlot sturende Mazda3 buitengewoon sportieve prestaties. Het hogedruk common-rail inspuitsysteem laat de motor soepel ronddraaien en draagt bij aan een laag verbruik van slechts 6,0 liter per 100 km (gecombineerd), voor zowel de Sedan als de Hatchback.