Gemeente Heemskerk


maandag, 26 maart 2007

Gemeente draagt WWB-uitkering van 65+-ers over aan SVB

HEEMSKERK - De gemeente Heemskerk draagt de uitvoering van de Wet werk en bijstand (WWB) voor mensen van 65 jaar en ouder over aan de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Het gaat hier alleen om de uitkering voor levensonderhoud. De bijzondere bijstand blijft bij de gemeente.

Per 1 april 2007 verzorgt de SVB de uitvoering van de bijstandsuitkeringen voor levensonderhoud voor mensen met een onvolledige AOW-uitkering. Uitkeringsgerechtigden van 65 jaar en ouder hebben geen arbeidsverplichtingen meer. De uitvoering van de bijstand voor deze groep mensen is voornamelijk een administratief proces. Overdragen aan de SVB is een logische stap, omdat de SVB verantwoordelijk is voor de uitvoering van de AOW. Voor de meeste bijstandgerechtigden van 65 jaar en ouder is de AOW de belangrijkste inkomstenbron en wordt dit inkomen vanuit de WWB aangevuld tot het sociaal minimum.
Voor deze groep betekent dit, dat zij vanaf 1 april 2007 nog maar met één uitkeringsinstantie te maken: de SVB. De SVB betaalt vanaf die datum maandelijks zowel de AOW als de aanvullende WWB-uitkering uit. Alle cliënten, waarvan de uitkering is overgedragen aan de SVB, zijn hiervan schriftelijk op de hoogte gesteld.

---